Чому не варто пропускати сніданок: висновки цікавого дослідження Гарварду
Джерело:
GQПропускати сніданок – не найкраща ідея. І це не залежить від того, чи ти його пропускаєш, бо хочеш схуднути, чи просто через ранкову лінь.
Щонайменше, так вважають дослідники з Гарвардського університету. Вони спробували поставити крапку у тривалій суперечці про те, чи пропускати сніданок корисно, чи шкідливо.
Також цікаво Коли менше означає більше: 5 переваг алкоголю у мініформаті
Золота середина
Загалом лікарі рекомендують їсти 5 разів на день. Щодо обсягу спожитого – тут треба шукати золоту серединку: забагато може нашкодити, але й замало – теж.
Тобто, перш ніж сідати на будь-яку дієту, треба поговорити про це зі своїм лікарем або дієтологом.
А тепер про сніданок
Ми часто чуємо, що сніданок — найважливіша їжа за день. З іншого боку, є дієти, які вимагають пропускати сніданок – мовляв, це допоможе схуднути. Що одне, що інше твердження доводять результатами різноманітних досліджень.
Гарвардський університет знайшов ще одну причину, щоб підтвердити, що пропускати сніданок — не найкраща ідея. Принаймні, якщо це робити без схвалення фахівця.
У Гарварді знайшли аргументи, чому пропускати сніданок не варто / Фото unsplash
Що виявили у Гарварді
Отже, у Гарварді група дослідників проаналізувала дані про харчування 30 тисяч дорослих. Частина з них регулярно пропускають сніданок, інші – ніколи. Аналіз показав, що ті, хто пропускає сніданок, зазвичай:
- Більше схильні до перекусів між традиційними етапами денного харчування.
- Також вони їдять більше цукру, жирів і вуглеводів (тож і більше схильні набирати вагу).
- І не отримають рекомендовану добову дозу вітамінів A, B1, B2, B3 і D.
А ще такі люди споживають менше життєво важливих поживних речовин, як-от кальцій, вітамін С і клітковина. Чому? Бо не споживають типову ранкову їжу – молочні продукти, каші та фрукти.