Овочевий тартар з мусом з креветок і коктейль Burning Negroski: варіанти фудпейрингу
Бренд Nemiroff продовжує нас знайомити з культурою фудпейрингу. Ми пропонуємо й тобі долучитися до неї на власній кухні. У традиційній рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт алкогольного коктейлю Burning Negroski, який ідеально доповнює овочевий тартар з мусом з креветок від Миколи Люлька.
Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих коктейлів на основі преміальної горілки Nemiroff, які поєднуються з закусками від шеф-кухаря Миколи Люлька.
Варте уваги Коли менше означає більше: 5 переваг алкоголю у мініформаті
Микола Люлько – шеф-кухар київського ресторану преміум сегменту "ALASKA". У минулому – бренд-шеф мережі ресторанів "Чорноморка". Також Микола Люлько – суперфіналіст телешоу "МастерШеф Професіонали 3", ведучий кулінарного шоу на ютубі, а також автор проєкту "Герої нашого часу". А ще – член Української асоціації шеф-кухарів і викладач кулінарної академії від Української асоціації шеф-кухарів.Як приготувати коктейль Burning Negroski
Інгредієнти:
- Nemiroff Burning Pear, настояна на гречаному чаї – 30 мілілітрів
- Бітер Suze – 30 мілілітрів
- Лікер Lillet Blanc – 30 мілілітрів
Гарніш: цедра лимону та чипс з груші.
Приготування коктейлю:
- Охолоди змішувальний стакан, залий усі інгредієнти без льоду, а також засип лід на 3/4 склянки. Розмішай усе за допомогою барної ложки приблизно 30 секунд.
- Перелий в охолоджений келих подачі на брилу льоду за допомогою стрейнера.
- Видави масла з лимонної цедри та додай чипс.
Коктейль Burning Negroski доповнює закуску від Миколи Люлька / Фото Nemiroff
Як зауважує бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька, цей коктейль тягучий, міцний, має трав'яний профіль. Виразним є гірко-солодке серце коктейлю з яскравими, соковитими нотами стиглої груші, теплі відгомони зеленої, дикої татарської гречки, в якій переважають ноти заварного крему та свіжої випічки.
У післясмаку відчуваються освіжаючі винні нотки з відтінками полину та стиглих, жовтих кісточкових фруктів. Також відчувається багатий, глибокий аромат і легка медовість у текстурі.
Рецепт приготування овочевого тартару
Інгредієнти на 1 порцію:
- Перець болгарський запечений – 25 грамів
- Помідор узбецький – 15 грамів
- Оливки зелені без кісточок – 10 грамів
- Стебло селери зачищене – 2 грами
- Червона цибуля зачищена – 4 грами
- Сіль – 1 грам
- Базилік зелений – 1 грам
- Оливкова олія – 4 грами
- Сік лимона – 2 грами
- Мус з креветок – 60 грамів
- Чипси з чіабати – 4 грами
- В'ялені томати – 5 грамів
- Базилік зелений для декору – 2 грами
Приготування овочевого тартару:
- Запікаємо перці у духовці при температурі 240 градусів до повної готовності та чорноти зверху.
- Перекладаємо в миску та накриваємо плівкою на 10 хвилин, щоб шкіра відпарилася від тіла перцю.
- Помідори бланшируємо в окропі і перекладаємо у холодну воду з льодом, після чого знімаємо шкуру та видалимо всю м'якоть з помідорів розрізавши їх на 4 частини.
- Чіабату нарізаємо завтовшки 2 – 3 міліметри та сушимо духовці до стану чипсів при температурі 160 градусів.
- Зачищений перець, томати, оливки, червону цибулю, листя базиліка, нарізаємо дрібним кубиком.
- Перекладаємо у миску і заправляємо соком лимона, оливковою олією та перемішуємо.
- Викладаємо на тарілку овочевий тартар. Зверху прикрашаємо його чипсами з чіабати та листям базиліка. Смачного!
Спробуй також Паніпурі з лососем та коктейль Last Man Standing: варіанти фудпейрингу
Насолоджуйся алкогольним коктейлем Burning Negroski. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff, який є брендом горілки №1 в Україні.