Овочевий тартар з мусом з креветок і коктейль Burning Negroski: варіанти фудпейрингу

12 листопада 2021, 17:40
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Бренд Nemiroff продовжує нас знайомити з культурою фудпейрингу. Ми пропонуємо й тобі долучитися до неї на власній кухні. У традиційній рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт алкогольного коктейлю Burning Negroski, який ідеально доповнює овочевий тартар з мусом з креветок від Миколи Люлька.

Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих коктейлів на основі преміальної горілки Nemiroff, які поєднуються з закусками від шеф-кухаря Миколи Люлька.

Варте уваги Коли менше означає більше: 5 переваг алкоголю у мініформаті

Микола Люлько – шеф-кухар київського ресторану преміум сегменту "ALASKA". У минулому – бренд-шеф мережі ресторанів "Чорноморка". Також Микола Люлько – суперфіналіст телешоу "МастерШеф Професіонали 3", ведучий кулінарного шоу на ютубі, а також автор проєкту "Герої нашого часу". А ще – член Української асоціації шеф-кухарів і викладач кулінарної академії від Української асоціації шеф-кухарів.

Як приготувати коктейль Burning Negroski

Інгредієнти:

  • Nemiroff Burning Pear, настояна на гречаному чаї – 30 мілілітрів
  • Бітер Suze – 30 мілілітрів
  • Лікер Lillet Blanc – 30 мілілітрів

Гарніш: цедра лимону та чипс з груші.

Приготування коктейлю:

  1. Охолоди змішувальний стакан, залий усі інгредієнти без льоду, а також засип лід на 3/4 склянки. Розмішай усе за допомогою барної ложки приблизно 30 секунд.
  2. Перелий в охолоджений келих подачі на брилу льоду за допомогою стрейнера.
  3. Видави масла з лимонної цедри та додай чипс.


Коктейль Burning Negroski доповнює закуску від Миколи Люлька / Фото Nemiroff

Як зауважує бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька, цей коктейль тягучий, міцний, має трав'яний профіль. Виразним є гірко-солодке серце коктейлю з яскравими, соковитими нотами стиглої груші, теплі відгомони зеленої, дикої татарської гречки, в якій переважають ноти заварного крему та свіжої випічки.

У післясмаку відчуваються освіжаючі винні нотки з відтінками полину та стиглих, жовтих кісточкових фруктів. Також відчувається багатий, глибокий аромат і легка медовість у текстурі.

Рецепт приготування овочевого тартару

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Перець болгарський запечений – 25 грамів
  • Помідор узбецький – 15 грамів
  • Оливки зелені без кісточок – 10 грамів
  • Стебло селери зачищене – 2 грами
  • Червона цибуля зачищена – 4 грами
  • Сіль – 1 грам
  • Базилік зелений – 1 грам
  • Оливкова олія – 4 грами
  • Сік лимона – 2 грами
  • Мус з креветок – 60 грамів
  • Чипси з чіабати – 4 грами
  • В'ялені томати – 5 грамів
  • Базилік зелений для декору – 2 грами

Приготування овочевого тартару:

  1. Запікаємо перці у духовці при температурі 240 градусів до повної готовності та чорноти зверху.
  2. Перекладаємо в миску та накриваємо плівкою на 10 хвилин, щоб шкіра відпарилася від тіла перцю.
  3. Помідори бланшируємо в окропі і перекладаємо у холодну воду з льодом, після чого знімаємо шкуру та видалимо всю м'якоть з помідорів розрізавши їх на 4 частини.
  4. Чіабату нарізаємо завтовшки 2 – 3 міліметри та сушимо духовці до стану чипсів при температурі 160 градусів.
  5. Зачищений перець, томати, оливки, червону цибулю, листя базиліка, нарізаємо дрібним кубиком.
  6. Перекладаємо у миску і заправляємо соком лимона, оливковою олією та перемішуємо.
  7. Викладаємо на тарілку овочевий тартар. Зверху прикрашаємо його чипсами з чіабати та листям базиліка. Смачного!

Спробуй також Паніпурі з лососем та коктейль Last Man Standing: варіанти фудпейрингу

Насолоджуйся алкогольним коктейлем Burning Negroski. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff, який є брендом горілки №1 в Україні.