Паніпурі з лососем та коктейль Last Man Standing: варіанти фудпейрингу

5 листопада 2021, 17:27
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Бренд Nemiroff продовжує нас знайомити з культурою фудпейрингу. Ми пропонуємо й тобі долучитися до неї на власній кухні. У традиційній рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт алкогольного коктейлю Last Man Standing, який ідеально доповнює паніпурі з лососем від Миколи Люлька.

Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих коктейлів на основі преміальної горілки Nemiroff, які поєднуються з закусками від шеф-кухаря Миколи Люлька.

Варте уваги Коли менше означає більше: 5 переваг алкоголю у мініформаті

Микола Люлько – шеф-кухар київського ресторану преміум сегменту "ALASKA". У минулому – бренд-шеф мережі ресторанів "Чорноморка". Також Микола Люлько – суперфіналіст телешоу "МастерШеф Професіонали 3", ведучий кулінарного шоу на ютубі, а також автор проєкту "Герої нашого часу". А ще – член Української асоціації шеф-кухарів і викладач кулінарної академії від Української асоціації шеф-кухарів.

Як приготувати алкогольний коктейль Last Man Standing

Інгредієнти:

  • Nemiroff Rested In Barrel – 30 мілілітрів
  • Лікер Cointreau – 20 мілілітрів
  • Лікер Luxardo Maraschino – 20 мілілітрів
  • Бітер Cardamom – 1 мілілітрів

Гарніш: сушений кумкват у цукровій пудрі

Приготування коктейлю:

  1. Охолоди змішувальний стакан, залий усі інгредієнти без льоду та засип лід на 3/4 склянки.
  2. Розмішай усе за допомогою барної ложки приблизно 30 секунд.
  3. Перелий в охолоджений келих для подачі без льоду за допомогою стейнера.
  4. Прикрась кумкватом на дні келиха.

Як зауважує бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька, це солодкий, міцний коктейль з суворим характером бочкової витримки, смаком апельсину та кардамону, оксамитовою текстурою й ароматом апельсинових суцвіть.


Коктейль Last Man Standing готується на основі Nemiroff Rested In Barrel / Фото Nemiroff

Подавати цей коктейль ми рекомендуємо до паніпурі з лососем від Миколи Люлька. Це легка та повітряна закуска, яку ідеально підкреслює напій, приготовлений на основі витриманої у дубовій діжці горілки Nemiroff.

Рецепт приготування паніпурі з лососем

Інгредієнти:

  • Паніпурі – 5 штук
  • Філе лосося зачищене – 50 грамів
  • Оливкова олія – 5 грамів
  • Сіль – 1 грам
  • Яблуко зачищене – 15 грамів
  • Огірок зачищений – 15 грамів
  • Олія базилікова – 3 грами
  • Стебло селери зачищене – 10 грамів
  • Гуакамоле – 10 грамів

Приготування:

  1. Паніпурі обсмаж у фритюрі при температурі 180 градусів і виклади на серветку, щоб промокнути жир. Після цього зроби отвір діаметром 2 сантиметри.
  2. Філе лосося наріж дрібним кубиком і заправ сіллю й оливковою олією.
  3. Яблуко й огірок наріж так само дрібним кубиком і заправ сіллю та базиліковою олією.
  4. Стебло селери наріж тонкою соломкою та занур у холодну воду з льодом на 3 години (важливо зняти верхню частину шкіри, використовуючи економку).
  5. У паніпурі поклади тартар з огірка та яблука, після чого – гуакамоле, а потім – заправлений лосось.
  6. Зверху прикрась соломкою з селери.
  7. Смачного!

Спробуй також Еклери з качиним паштетом та коктейль Double Cosmo: варіанти фудпейрингу

Насолоджуйся алкогольним коктейлем Last Man Standing. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff, який є брендом горілки №1 в Україні.