Паніпурі з лососем та коктейль Last Man Standing: варіанти фудпейрингу
Бренд Nemiroff продовжує нас знайомити з культурою фудпейрингу. Ми пропонуємо й тобі долучитися до неї на власній кухні. У традиційній рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт алкогольного коктейлю Last Man Standing, який ідеально доповнює паніпурі з лососем від Миколи Люлька.
Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих коктейлів на основі преміальної горілки Nemiroff, які поєднуються з закусками від шеф-кухаря Миколи Люлька.
Варте уваги Коли менше означає більше: 5 переваг алкоголю у мініформаті
Микола Люлько – шеф-кухар київського ресторану преміум сегменту "ALASKA". У минулому – бренд-шеф мережі ресторанів "Чорноморка". Також Микола Люлько – суперфіналіст телешоу "МастерШеф Професіонали 3", ведучий кулінарного шоу на ютубі, а також автор проєкту "Герої нашого часу". А ще – член Української асоціації шеф-кухарів і викладач кулінарної академії від Української асоціації шеф-кухарів.Як приготувати алкогольний коктейль Last Man Standing
Інгредієнти:
- Nemiroff Rested In Barrel – 30 мілілітрів
- Лікер Cointreau – 20 мілілітрів
- Лікер Luxardo Maraschino – 20 мілілітрів
- Бітер Cardamom – 1 мілілітрів
Гарніш: сушений кумкват у цукровій пудрі
Приготування коктейлю:
- Охолоди змішувальний стакан, залий усі інгредієнти без льоду та засип лід на 3/4 склянки.
- Розмішай усе за допомогою барної ложки приблизно 30 секунд.
- Перелий в охолоджений келих для подачі без льоду за допомогою стейнера.
- Прикрась кумкватом на дні келиха.
Як зауважує бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька, це солодкий, міцний коктейль з суворим характером бочкової витримки, смаком апельсину та кардамону, оксамитовою текстурою й ароматом апельсинових суцвіть.
Коктейль Last Man Standing готується на основі Nemiroff Rested In Barrel / Фото Nemiroff
Подавати цей коктейль ми рекомендуємо до паніпурі з лососем від Миколи Люлька. Це легка та повітряна закуска, яку ідеально підкреслює напій, приготовлений на основі витриманої у дубовій діжці горілки Nemiroff.
Рецепт приготування паніпурі з лососем
Інгредієнти:
- Паніпурі – 5 штук
- Філе лосося зачищене – 50 грамів
- Оливкова олія – 5 грамів
- Сіль – 1 грам
- Яблуко зачищене – 15 грамів
- Огірок зачищений – 15 грамів
- Олія базилікова – 3 грами
- Стебло селери зачищене – 10 грамів
- Гуакамоле – 10 грамів
Приготування:
- Паніпурі обсмаж у фритюрі при температурі 180 градусів і виклади на серветку, щоб промокнути жир. Після цього зроби отвір діаметром 2 сантиметри.
- Філе лосося наріж дрібним кубиком і заправ сіллю й оливковою олією.
- Яблуко й огірок наріж так само дрібним кубиком і заправ сіллю та базиліковою олією.
- Стебло селери наріж тонкою соломкою та занур у холодну воду з льодом на 3 години (важливо зняти верхню частину шкіри, використовуючи економку).
- У паніпурі поклади тартар з огірка та яблука, після чого – гуакамоле, а потім – заправлений лосось.
- Зверху прикрась соломкою з селери.
- Смачного!
Спробуй також Еклери з качиним паштетом та коктейль Double Cosmo: варіанти фудпейрингу
Насолоджуйся алкогольним коктейлем Last Man Standing. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff, який є брендом горілки №1 в Україні.