Свинина у буряковому моле та коктейль Burning Tea: варіанти фудпейрингу

19 лютого 2021, 19:41
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Вечір п'ятниці створений для того, щоб ти нарешті розслабився та міг відпочити після важкого робочого тижня. Спробуй долучитися до культури фудпейрингу на власній кухні та здивуй друзів. У рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт свинини у буряковому моле та коктейлю Burning Tea.

Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Але Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Спробуй долучитися до культури фудрейпрингу. До твоєї уваги рецепти крутих страв, а також коктейлів, які можна самостійно приготувати в домашніх умовах.

Це цікаво Настоянка Nemiroff Журавлина на коньяку отримала новий сміливий дизайн

Цього разу ми розповімо, як приготувати свинину у буряковому моле, а також пропонуємо доповнити страву коктейлем Burning Tea від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької.

Рецептом свинини у буряковому моле поділився з нами Ілля Сьомін, шеф-кухар і співвласник Tin Tin Food Spot, ремісничої пекарні-піцерії Pie Spot і першої в Україні автентичної мексиканської такерії CHICA Poblana.

Свинина у буряковому моле

Інгредієнти:

  • Чилі анчо – 7 штук
  • Чилі гуахільо – 20 штук
  • Вирізка свиняча – 1,2 кілограма
  • Буряк – 4 середніх штук
  • Арахіс сирий очищений – 250 грамів
  • Перець чорний горошок – 0,5 чайної ложки
  • Паличка кориці – 1 штучка
  • Цибуля біла – 150 грамів
  • Часник – 3 зубчики
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Чебрець сушений – дрібка
  • Майоран сушений – дрібка
  • Смалець – 2 столові ложки
  • Тортілья кукурудзяна або вчорашній багет без скоринки – 150 грамів
  • Насіння кунжуту – дрібка
  • Кінза – 1 гілочка

Рецептом страви поділився шеф-кухар Ілля Сьомін / Фото Nemiroff

Приготування:

  1. У невеликій мисці залити сушені чилі окропом та залишити на 15 хвилин.
  2. Свинячу вирізку зачистити, покласти у каструлю з холодною водою, довести до кипіння, зняти шум, зменшити вогонь та варити 45 – 60 хвилин до готовності. Дістати м’ясо з бульйону, остудити. Бульйон уварити вдвічі та відставити.
  3. Буряк промити під проточною водою, покласти у холодну воду, довести до кипіння, зменшити вогонь та варити близько години доти, поки буряк не стане м’яким. Остудити, почистити.
  4. На сухій сковороді по черзі обсмажити арахіс, усі спеції, цибулю і часник до яскравого аромату.
  5. У блендері перебити буряк, арахіс, спеції, цибулю, часник, віджаті від зайвої вологи перці чилі. Якщо важко перебивається, можна додати трохи увареного свинячого бульйону.
  6. У сотейнику розтопити смалець, вилити бурякову суміш і, постійно помішуючи, уварювати близько 10 хвилин. Додати бульйон і уварювати ще 5 хвилин.
  7. Сухі тортільї перебити у крихти та додати у бурякову суміш. Уварювати доти, поки консистенція не стане схожа на рідке пюре.
  8. Свинину нарізати слайсами товщиною 1 сантиметр і обсмажити з двох сторін на свинячому смальці. Викласти на тарілку, полити буряковим моле, посипати кунжутом і прикрасити листям кінзи.
  9. Подавати з паровим рисом або зі свіжоспеченими м’якими кукурудзяними тортільями.

Тобі сподобається Форель під соусом вьорж та коктейль Truffle-Tini: варіанти фудпейрингу

Приготування коктейлю Burning Tea


Рецепт приготування алкогольного коктейлю Burning Tea / Фото Nemiroff

Інгредієнти:

  • Nemiroff Burning Pear – 40 мілілітрів
  • Jose Cuervo Reposado – 20 мілілітрів
  • Ancho Reyes Verde – 20 мілілітрів
  • Aperol – 10 мілілітрів

Приготування коктейлю Burning Tea:

  1. Додай усі інгредієнти у стакан для змішування;
  2. Заповни його льодом, розмішай барною ложкою та перелий через стейнер в охолоджений келих.

Спробуй також Як приготувати алкогольний коктейль Nemiroff Mule: спробуй себе в ролі барMENa

Насолоджуйся Burning Tea та свининою у буряковому моле у хорошій компанії, щоб розслабитися та гарно провести вечір!