Сподобається поціновувачам літератури: без якого коктейлю не міг уявити свій день Гемінґвей

4 лютого 2023, 20:06
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Ернест Гемінґвей – знаний по всьому світу письменник. Та не всі знають, що він був тим ще поціновувачем коктейлів. Ми ж розповімо, без якого він не міг уявити свого дня.

Відомо, що Гемінґвей у своїх книжках і упродовж життя відстоював низку коктейлів. Наприклад, "Дайкірі" та "Мохіто". Але у нього був улюбленець – "Смерть пополудні". Трішки про історію його появи та процес приготування розповість тобі Men 24 разом з Nemiroff.

Читай також Від мікстури до витвору мистецтва в бокалі: як змінювалася культура споживання горілки

Напій – справжня корида у бокалі

Коктейль, який страшенно подобався культовому письменнику, – потужна суміш абсенту та шампанського. І він схожий на однойменну книгу Гемінґвея про іспанську кориду, написану у 1932 році. За однією з версій, напій створив сам автор після свого перебування у Франції. Так, він був сам собі бартендером. Бо як кажуть: талановита людина – талановита у всьому.


Гемінґвей сам готував коктейлі та насолоджувався ними / Колаж 24 Каналу

Це цікаво! Цей напій увійшов до книжки коктейлів 1935 року "So Red the Nose, or Breath in the Afternoon". У ній містяться рецепти від 30 знаних авторів.

У книзі Гемінґвей пише: "Налийте одну порцію абсенту в келих для шампанського. Додайте охолоджене шампанське, доки воно не набуде належної опалесцентної молочності. Випийте три – п'ять таких повільно".

Так, у дядька Гемінґвея було неабияке здоров'я. Ми б рекомендували таки почати з одного такого коктейлю. Ти ж пам'ятаєш про відповідальне споживання?

Зауважимо, що рідко класичні коктейлі містять такі точні деталі. Але ми дуже тішимося, що Гемінґвей не лише створив цей цікавий напій, а й поділився власними спостереженнями та міркуваннями щодо цього.

До прикладу, та ж опалесцентна молочність, про яку він розповідає, – наслідок взаємодії шампанського й абсенту. Адже ароматичні сполуки в абсенті краще розчиняються у спирті, ніж у воді. Тож, коли його розбавляють саме алкоголем, ці сполуки випадають в осад й утворюють певне помутніння. Ага, експеримент з хімії в одному бокалі.


Коктейль – вибухова суміш абсенту та шампанського / Фото flavorfix

Ми пропонуємо тобі провести вихідні за прочитанням хорошої та якісної літератури. І нехай твоїм компаньйоном стане "Смерть пополудні". Лови рецепт, щоб приготувати цей коктейль, який так полюбився Гемінґвею.

Варте уваги Шот від Короля рок-н-ролу: крутий коктейль, на який бартендерів надихнув Елвіс Преслі

Рецепт коктейлю Смерть пополудні

Інгредієнти:

  • Шампанське – 150 мілілітрів;
  • Абсент – 30 мілілітрів.

Приготування: налий у холодний бокал для шампанського абсент, зверху налий охолоджене шампанське. Насолоджуйся!

Приготуй коктейль, візьмися за якесь хороше чтиво. І нехай ці вихідні зарядять тебе на нові звершення!