Для цікавих і душевних посиденьок: як приготувати легендарний пунш з першого роману Дікенса

17 лютого 2023, 18:33
Читать новость на русском

Ми продовжуємо знайомити тебе з барною культурою. Цього разу пропонуємо спробувати приготувати легендарний молочний пунш, який у своєму першому романі згадував Чарльз Дікенс.

Men 24 спільно з Nemiroff рекомендує цього вечора потішити себе та своїх друзів крутим напоєм, який однозначно зробить посиденьки затишнішими. Зауважимо, що про нього писав у своєму першому романі "Посмертні записки Піквікського клубу" Чарльз Дікенс.

Читай також Зовсім не те, до чого ми звикли: як з'явилося слово коктейль і до чого тут коні

Ідеальний напій для зимових вечорів

Сам містер Піквік – головний герой роману – однозначно найпозитивніший персонаж цього твору. Тож не дивно, що напій, рецептом якого він поділився, буквально заряджений на позитивний настрій. Як на нас, ідеально для зимових вечорів.

Ось, а молочний пунш – один з найпопулярніших гарячих алкогольних коктейлів. Він готується на основі міцного алкоголю з додаванням молока. Це надає напою вершкового аромату та смаку.

Цікаво!

Молочний пунш з "Посмертних записок Піквікського клубу" добре смакує як гарячим, так і холодним.

До слова, якщо зустрітися з друзями цього вечора не вийде, то ти можеш інакшим чином провести гарно час. Наприклад, перечитуючи "Посмертні записки Піквікського клубу", насолоджуючись молочним пуншем, який ти сам приготуєш.


Варіант подачі молочного пуншу / Фото boyarkinamarina

Рецепт приготування молочного пуншу

Інгредієнти для 1 порції:

  • Коньяк – 60 мілілітрів;
  • Молоко – 80 мілілітрів;
  • Цукровий сироп – 20 мілілітрів;
  • Жовток – 1 штука;
  • Мелений мускатний горіх на кінчику ножа.

Спосіб приготування

Холодний варіант:

  • Слід змішати всі рідкі інгредієнти у шейкері, наповненому льодом;
  • Перелий коктейль у склянку для подачі та присип зверху мускатним горіхом.

Гарячий варіант:

  • Слід змішати жовток разом з цукровим сиропом віничком;
  • Влий суміш у каструлю з молоком, а також додай алкоголь;
  • Вари на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки напій не стане гарячим і однорідним;
  • Налий напій у склянку для подачі та присип мускатним горіхом.

Варте уваги Сподобається поціновувачам літератури: без якого коктейлю не міг уявити свій день Гемінґвей

Спробуй і ти приготувати легендарний молочний пунш. По-перше, це дуже смачно. По-друге, це простий, але дуже класний напій для посиденьок з друзями вечорами. По-третє, ти можеш сміливо насолоджуватися ним, читаючи хорошу та якісну літературу. Того ж Дікенса, наприклад.