Артишок з йогуртом та м'ятою та коктейль Last Man Standing: варіанти фудпейрингу
Бренд Nemiroff продовжує нас знайомити з культурою фудпейрингу. Ми пропонуємо й тобі долучитися до неї на власній кухні. У традиційній рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт алкогольного коктейлю Last Man Standing, який ідеально доповнює артишок з йогуртом та м'ятою від Миколи Люлька.
Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих коктейлів на основі преміальної горілки Nemiroff, які поєднуються з закусками від шеф-кухаря Миколи Люлька.
Варте уваги Перша українська місія на Місяць представлена на Експо-2020 у Дубаї
Микола Люлько – шеф-кухар київського ресторану преміум сегменту "ALASKA". У минулому – бренд-шеф мережі ресторанів "Чорноморка". Також Микола Люлько – суперфіналіст телешоу "МастерШеф Професіонали 3", ведучий кулінарного шоу на ютубі, а також автор проєкту "Герої нашого часу". А ще – член Української асоціації шеф-кухарів і викладач кулінарної академії від Української асоціації шеф-кухарів.Як приготувати алкогольний коктейль Last Man Standing
Інгредієнти:
- Nemiroff Rested In Barrel – 30 мілілітрів
- Лікер Cointreau – 20 мілілітрів
- Лікер Luxardo Maraschino – 20 мілілітрів
- Бітер Cardamom – 1 мілілітрів
Гарніш: сушений кумкват у цукровій пудрі
Приготування коктейлю:
- Охолоди змішувальний стакан, залий усі інгредієнти без льоду та засип лід на 3/4 склянки.
- Розмішай усе за допомогою барної ложки приблизно 30 секунд.
- Перелий в охолоджений келих для подачі без льоду за допомогою стейнера.
- Прикрась кумкватом на дні келиха.
Як зауважує бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька, це солодкий, міцний коктейль з суворим характером бочкової витримки, смаком апельсину та кардамону, оксамитовою текстурою й ароматом апельсинових суцвіть.
Артишок і бочкова міцність мають неперевершену сумісність між собою. Кардамон у цьому поєднання виступає в ролі моста між свіжістю м'яти, трав'яними мотивами артишоку та теплими, солодкуватими сердечними нотами коктейлю.
Коктейль Last Man Standing ідеально доповнює закуску від Миколи Люлька / Фото Nemiroff
Рецепт приготування артишоку з йогуртом та м'ятою
Інгредієнти на 1 порцію:
- Йогурт Грецький, 10% жирності – 10 грамів
- Листя м'яти – 1 грам
- Артишок консервований – 20 грамів
- Олія рослинна для фритюру – 300 грамів
- Горіх кеш'ю – 2 грами
- М'ятна олія – 1 грам
Для приготування м'ятної олії: 300 грамів олії + 100 грамів листя м'яти.
Приготування:
- Нагрій рослинну олію до температури 80 градусів. Зачищене листя м'яти залий розігрітою олією та перебий блендером протягом 5 хвилин на максимальній швидкості. Після цього проціджуй через сито з марлею або вафельним рушником.
- Важливий момент: просто перелий суміш у сито з марлею. Нехай олія стікає під власною вагою. Не докладай зусиль, намагаючись витиснути більше олії. Тоді вона стане каламутною.
- Наріж соломкою м'яту та змішай з грецьким йогуртом. Відправ соус на дно посуду для подачі.
- На соус поклади обсмажений артишок у фритюрі (артишок розрізаємо на 2 частини, промочуємо серветкою від зайвої вологи, та смажимо 3 хвилини в рослинній олії, розігрітій до 180 градусів, після цього прибираємо зайвий жир серветкою).
- Посипай усе зверху подрібненим горіхом кеш'ю та прикрась м'ятною олією й гілочкою м'яти.
Спробуй також Прошуто с грушею та селерою і коктейль Burning Negroski: варіанти фудпейрингу
Насолоджуйся алкогольним коктейлем Last Man Standing. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff, який є брендом горілки №1 в Україні.