Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих коктейлів на основі преміальної горілки Nemiroff, які поєднуються з закусками від шеф-кухаря Миколи Люлька.

Варте уваги Перша українська місія на Місяць представлена на Експо-2020 у Дубаї

Як приготувати алкогольний коктейль Last Man Standing

Інгредієнти:

  • Nemiroff Rested In Barrel – 30 мілілітрів
  • Лікер Cointreau – 20 мілілітрів
  • Лікер Luxardo Maraschino – 20 мілілітрів
  • Бітер Cardamom – 1 мілілітрів

Гарніш: сушений кумкват у цукровій пудрі

Приготування коктейлю:

  1. Охолоди змішувальний стакан, залий усі інгредієнти без льоду та засип лід на 3/4 склянки.
  2. Розмішай усе за допомогою барної ложки приблизно 30 секунд.
  3. Перелий в охолоджений келих для подачі без льоду за допомогою стейнера.
  4. Прикрась кумкватом на дні келиха.

Як зауважує бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька, це солодкий, міцний коктейль з суворим характером бочкової витримки, смаком апельсину та кардамону, оксамитовою текстурою й ароматом апельсинових суцвіть.

Артишок і бочкова міцність мають неперевершену сумісність між собою. Кардамон у цьому поєднання виступає в ролі моста між свіжістю м'яти, трав'яними мотивами артишоку та теплими, солодкуватими сердечними нотами коктейлю.


Коктейль Last Man Standing ідеально доповнює закуску від Миколи Люлька / Фото Nemiroff

Рецепт приготування артишоку з йогуртом та м'ятою

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Йогурт Грецький, 10% жирності – 10 грамів
  • Листя м'яти – 1 грам
  • Артишок консервований – 20 грамів
  • Олія рослинна для фритюру – 300 грамів
  • Горіх кеш'ю – 2 грами
  • М'ятна олія – 1 грам

Для приготування м'ятної олії: 300 грамів олії + 100 грамів листя м'яти.

Приготування:

  1. Нагрій рослинну олію до температури 80 градусів. Зачищене листя м'яти залий розігрітою олією та перебий блендером протягом 5 хвилин на максимальній швидкості. Після цього проціджуй через сито з марлею або вафельним рушником.
  2. Важливий момент: просто перелий суміш у сито з марлею. Нехай олія стікає під власною вагою. Не докладай зусиль, намагаючись витиснути більше олії. Тоді вона стане каламутною.
  3. Наріж соломкою м'яту та змішай з грецьким йогуртом. Відправ соус на дно посуду для подачі.
  4. На соус поклади обсмажений артишок у фритюрі (артишок розрізаємо на 2 частини, промочуємо серветкою від зайвої вологи, та смажимо 3 хвилини в рослинній олії, розігрітій до 180 градусів, після цього прибираємо зайвий жир серветкою).
  5. Посипай усе зверху подрібненим горіхом кеш'ю та прикрась м'ятною олією й гілочкою м'яти.

Спробуй також Прошуто с грушею та селерою і коктейль Burning Negroski: варіанти фудпейрингу

Насолоджуйся алкогольним коктейлем Last Man Standing. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff, який є брендом горілки №1 в Україні.