Прошуто з грушею та селерою і коктейль Burning Negroski: варіанти фудпейрингу
Бренд Nemiroff продовжує нас знайомити з культурою фудпейрингу. Ми пропонуємо й тобі долучитися до неї на власній кухні. У традиційній рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт алкогольного коктейлю Burning Negroski, який ідеально доповнює прошуто с грушею та селерою від Миколи Люлька.
Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих коктейлів на основі преміальної горілки Nemiroff, які поєднуються з закусками від шеф-кухаря Миколи Люлька.
Варте уваги BAROMETER Show: бренд Nemiroff розповів, як подарувати гостям закладів гастрономічне задоволення
Микола Люлько – шеф-кухар київського ресторану преміум сегменту "ALASKA". У минулому – бренд-шеф мережі ресторанів "Чорноморка". Також Микола Люлько – суперфіналіст телешоу "МастерШеф Професіонали 3", ведучий кулінарного шоу на ютубі, а також автор проєкту "Герої нашого часу". А ще – член Української асоціації шеф-кухарів і викладач кулінарної академії від Української асоціації шеф-кухарів.Як приготувати коктейль Burning Negroski
Інгредієнти:
- Nemiroff Burning Pear, настояна на гречаному чаї – 30 мілілітрів
- Бітер Suze – 30 мілілітрів
- Лікер Lillet Blanc – 30 мілілітрів
Гарніш: цедра лимону та чипс з груші.
Приготування коктейлю:
- Охолоди змішувальний стакан, залий усі інгредієнти без льоду, а також засип лід на 3/4 склянки. Розмішай усе за допомогою барної ложки приблизно 30 секунд.
- Перелий в охолоджений келих подачі на брилу льоду за допомогою стрейнера.
- Видави масла з лимонної цедри та додай чипс.
Коктейль Burning Negroski подавали до закуски від Миколи Люлька / Фото Nemiroff
Як зауважує бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька, цей коктейль тягучий, міцний, має трав'яний профіль. Виразним є гірко-солодке серце коктейлю з яскравими, соковитими нотами стиглої груші, теплі відгомони зеленої, дикої татарської гречки, в якій переважають ноти заварного крему та свіжої випічки.
У післясмаку відчуваються освіжаючі винні нотки з відтінками полину та стиглих, жовтих кісточкових фруктів. Також відчувається багатий, глибокий аромат і легка медовість у текстурі. Прошуто та груша – чудова класична пара, а делікатна й освіжаюча селера добре поєднується з білим бітером у складі коктейлю.
Рецепт приготування прошуто з грушею і селерою
Інгредієнти на 1 порцію:
- Прошуто – 10 грамів
- Груша зачищена – 6 грамів
- Стебло селери зачищене – 2 грами
- Соус з в'ялених томатів – 4 грами
- Базилік – 2 грами
Приготування:
- Нарізаємо тонкою соломкою грушу і зачищене стебло селери (важливо зняти верхню частину шкури з селери, використовуючи економку).
- Кладемо соломку на слайс прошуто, додаємо соус з в'ялених томатів і загортаємо як рол.
Соус з в'ялених томатів:
- В'ялені томати – 100 грамів
- Оливкова олія – 30 грамів
Приготування: З'єднуємо всі інгредієнти в мисці та перебиваємо блендером до однорідної маси, після цього протираємо через сито.
Спробуй також Паштет з печінки чорноморського ската та коктейль Honey Herbs: варіанти фудпейрингу
Насолоджуйся алкогольним коктейлем Burning Negroski. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff, який є брендом горілки №1 в Україні.