Прошуто з грушею та селерою і коктейль Burning Negroski: варіанти фудпейрингу

1 жовтня 2021, 17:40
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Бренд Nemiroff продовжує нас знайомити з культурою фудпейрингу. Ми пропонуємо й тобі долучитися до неї на власній кухні. У традиційній рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт алкогольного коктейлю Burning Negroski, який ідеально доповнює прошуто с грушею та селерою від Миколи Люлька.

Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих коктейлів на основі преміальної горілки Nemiroff, які поєднуються з закусками від шеф-кухаря Миколи Люлька.

Варте уваги BAROMETER Show: бренд Nemiroff розповів, як подарувати гостям закладів гастрономічне задоволення

Микола Люлько – шеф-кухар київського ресторану преміум сегменту "ALASKA". У минулому – бренд-шеф мережі ресторанів "Чорноморка". Також Микола Люлько – суперфіналіст телешоу "МастерШеф Професіонали 3", ведучий кулінарного шоу на ютубі, а також автор проєкту "Герої нашого часу". А ще – член Української асоціації шеф-кухарів і викладач кулінарної академії від Української асоціації шеф-кухарів.

Як приготувати коктейль Burning Negroski

Інгредієнти:

  • Nemiroff Burning Pear, настояна на гречаному чаї – 30 мілілітрів
  • Бітер Suze – 30 мілілітрів
  • Лікер Lillet Blanc – 30 мілілітрів

Гарніш: цедра лимону та чипс з груші.

Приготування коктейлю:

  1. Охолоди змішувальний стакан, залий усі інгредієнти без льоду, а також засип лід на 3/4 склянки. Розмішай усе за допомогою барної ложки приблизно 30 секунд.
  2. Перелий в охолоджений келих подачі на брилу льоду за допомогою стрейнера.
  3. Видави масла з лимонної цедри та додай чипс.


Коктейль Burning Negroski подавали до закуски від Миколи Люлька / Фото Nemiroff

Як зауважує бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька, цей коктейль тягучий, міцний, має трав'яний профіль. Виразним є гірко-солодке серце коктейлю з яскравими, соковитими нотами стиглої груші, теплі відгомони зеленої, дикої татарської гречки, в якій переважають ноти заварного крему та свіжої випічки.

У післясмаку відчуваються освіжаючі винні нотки з відтінками полину та стиглих, жовтих кісточкових фруктів. Також відчувається багатий, глибокий аромат і легка медовість у текстурі. Прошуто та груша – чудова класична пара, а делікатна й освіжаюча селера добре поєднується з білим бітером у складі коктейлю.

Рецепт приготування прошуто з грушею і селерою

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Прошуто – 10 грамів
  • Груша зачищена – 6 грамів
  • Стебло селери зачищене – 2 грами
  • Соус з в'ялених томатів – 4 грами
  • Базилік – 2 грами

Приготування:

  1. Нарізаємо тонкою соломкою грушу і зачищене стебло селери (важливо зняти верхню частину шкури з селери, використовуючи економку).
  2. Кладемо соломку на слайс прошуто, додаємо соус з в'ялених томатів і загортаємо як рол.

Соус з в'ялених томатів:

  • В'ялені томати – 100 грамів
  • Оливкова олія – ​​30 грамів

Приготування: З'єднуємо всі інгредієнти в мисці та перебиваємо блендером до однорідної маси, після цього протираємо через сито.

Спробуй також Паштет з печінки чорноморського ската та коктейль Honey Herbs: варіанти фудпейрингу

Насолоджуйся алкогольним коктейлем Burning Negroski. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff, який є брендом горілки №1 в Україні.