Ясна річ, що дуже і дуже багато залежить від якості м'яса. Але саме завдяки приготуванню воно розкриває свої найкращі характеристики. Тож було б вельми несправедливо не поділитися з тобою порадами, які допоможуть приготувати стейк, який вразить не лише тебе, а й твоїх друзів.

Варте уваги Національний день журавлини: круті коктейлі, на які надихнула ця ягода

За 4 дуже прості кроки ми пояснимо, як зробити стейк ідеальним з урахуванням моменту, солі, температури та смаку.

Як посмажити соковитий стейк за 4 кроки

1. Підготуй м'ясо

Приправ обидві сторони стейка завтовшки 3 сантиметри сіллю та меленим перцем. Додай кілька щедрих щіпок цих приправ з кожного боку. Дещо залишиться на сковороді, і це нормально. Проведи руками по м'ясу, розподіляючи їх. Усе для того, щоб не обділити жоден сантиметр.

Приправ щедро шматок м'яса сіллю та перцем
Приправ щедро шматок м'яса сіллю та перцем / Фото Edson Saldaña

2. Обсмаж його

Розігрій сковороду на сильному вогні. Коли вона почне диміти, додай 1 столову ложку оливкової олії. Після цього виклади стейк і добре обсмаж, перевертаючи кожну хвилину протягом 6 хвилин. Переконайся, що м'ясо всередині не до кінця просмажене.

3. Дай м'ясу відпочити

Коли стейк добре підрум'яниться з обох боків, переклади його на тарілку та дай відпочити. Але не сиди, склавши руки. Використовуй цей час, щоб приготувати простий, але смачний соус до м'яса.

4. Приготуй соус

Зніми сковороду з вогню, додай кілька ложок вина, пива або м'ясного бульйону та перемішай дерев'яною ложкою. Додай 1 столову ложку вершкового масла, щоб соус затягнувся. Приправ його сіллю та перцем. Вилий на тарілку та поклади нарізаний порціями стейк. Смачного!

Виклади нарізаний порціями стейк на тарілку
Виклади, нарізаний порціями стейк, на тарілку / Фото José Ignacio Pompé

Подай до стейка Круті коктейлі, приготовлені на медовій з перцем: спробуй себе у ролі барMENа

За допомогою цих порад ти зможеш приготувати смачний і соковитий стейк. Гарантуємо, він стане окрасою святкового столу.