Попри відверту свій овочевий смак, пікантність та специфічність, цей коктейль підкорює серця багатьох поціновувачів коктейльної культури. Men 24 спільно з Юлією Терлецькою, бренд-амбасадоркою Nemiroff, розповість тобі про історію появи цього напою, а також поділиться рецептом, щоб ти міг спробувати приготувати його самостійно.

Читай також Патріотичні шоти і преміальна горілка: Nemiroff подають в одному з найвідоміших барів світу

Зауважимо, що у кожному барі та у кожного бармена виходить завжди своя Bloody Mary. І часто за цим коктейлем оцінюють майстерність творця та почуття смаку.

Історія появи Bloody Mary

Історія виникнення цього коктейлю оповита таємницями та легендами. Навіть назва досить загадкова, і різні вчені припускають, що його назвали на честь:

  • королеви Англії Марії I,
  • голлівудської зірки Мері Пікфорд
  • або навіть офіціантки Мері, яка працювала в барі Bucket of Blood у Чикаго.

Очевидно, що ідея назвати його "кривавим" пов'язана з тим фактом, що він в основному складається з томатного соку, набуваючи кольору, який віддалено нагадує кров.


Подейкують, коктейль присвятили королеві Англії Марії І / Фото iStock

Три теорії появи коктейлю

Ніхто точно не знає, як і де був створений цей напій. Існує щонайменше три різні цікаві версії історії створення та назви Кривавої Мері.

Одна з теорій говорить нам про те, що перша Bloody Mary була приготована в Парижі у баті "Harry's New York" Фернандом Петіо у 1921 році. Він начебто приготував суміш горілки та консервованого томатного соку для туриста. Саме до цієї теорії найбільше схиляються дослідники.

"Harry's New York" був популярним серед Ернеста Хемінгуея, Ріти Хейворт, Гемфрі Богарта й інших відомих американських емігрантів у той час. Тут Петіо винайшов напій і назвав його на честь англійської королеви Марії Тюдор, сумно відомої своїми стратами послідовників протестантизму.

Але цікаво те, що у цьому барі також була видана книга рецептів коктейлів, яка налічувала близько 300 рецептів. Але Bloody Mary там не було, що дуже не логічно, якби це дійсно було місце її народження.

У 1939 році в книзі Floridita Cocktails було надруковано коктейль дуже схожий за рецептом на ту саму Bloody Mary. Але називався він Mary Rose і винахід приписувалася Джорджу Джесселу, який в інтерв’ю для газети "New York Herald" розповідав про мікс горілки і томатного соку.

Bloody Mary неможлива без двох соусів – гострого Tabasco та старовинного англійського Worcester. Розуміючи прості правила поєднання гіркого, солоного, пекучого, тягучого та овочевого, можна набити руку та видозмінювати свою Мері. Наприклад, додаючи жовті томати, гірчицю для пекучості, соєвий соус. Bloody Mary дуже гнучка та різноманітна!

Хронологія становлення Bloody Mary

  • 14 століття перша згадка горілки, найважливішого інгредієнта в Bloody Mary.
  • 1516 рік – народження тієї самої Мері Тюдор. Перша жінка-королева Англії, отримала прізвисько "Кривавої Мері" через свою схильність вбивати протестантів.
  • 1868 рік – винайдення Tabasco.
  • 1917 рік – винайдення томатного соку, яке супроводжувалось дуже цікавою історією. У 1917 році Луї Перрен, шеф-кухар готелю French Lick Springs зробив томатний сік та приправив його сіллю для сніданку гостей, адже у нього просто закінчилися апельсини!
  • 1921 рік – винайдення Bloody Mary за Фернандом Петіо.
  • 1950-і – стебло селери почали використовувати в коктейлях завдяки тому, що в ресторані в Чикаго закінчилися палички для розмішування коктейлів, а селера виявилась не тільки функціонально задовільною, а й смачною в поєднанні із коктейлями.
  • 1976 рік – у США проходить кампанія в магазинах по продаванню готової суміші для Bloody Mary задля її популяризації.

Наостанок рекомендуємо спробувати приготувати Bloody Mary на власній кухні. Гарантуємо, тобі сподобається!

Honey Pepper Mary

Інгредієнти:

  • Nemiroff De Luxe Honey Pepper – 50 мілілітрів
  • Томатний сік – 150 мілілітрів
  • Worcester Sauce – 10 мілілітрів
  • Сік лимона – 10 мілілітрів
  • Медовий сироп – 10 мілілітрів
  • Tabasco – 5 мілілітрів
  • Копчена сіль – 1 дрібка
  • Чорний перець – 1 дрібка

Прикраса: в'ялений томат, селера на смак, бекон та будь-що Келих для подачі: колінз


Приготуй самостійно коктейль Honey Pepper Mary / Фото Nemiroff

Спосіб приготування:

  • Змішай усі інгредієнти в шейкері без льоду, щоб уникнути надмірного розведення водою.
  • Перелийте все в охолоджену склянку з кубом льоду.
  • Прикрась та насолоджуйтеся сміливим коктейлем!

Варте уваги Міцний, як український народ: як приготувати на Новий рік коктейль, присвячений Зеленському

Спробуй і ти приготувати Honey Pepper Mary. Подейкують, цей коктейль має ще й ледь не магічні властивості. Він здатний позбавляти похмілля. Можливо, це саме те, що тобі зараз потрібно.