Men 24 поспілкувався з бартендеркою та бренд-амбасадоркою Nemiroff Юлією Терлецькою. Вона розповіла, яким напоям віддають перевагу її колеги по цеху, а також поділилася крутим рецептом коктейлю. Спробуй і ти на цей вечір перевтілитися в бартендера. Тобі сподобається.

Читай також Українські традиції та сучасні інновації: за що мільйони полюбили медову з перцем

День подяки бартендеру з'явився нещодавно

Ну що ж, почнімо. Уперше відзначати День подяки бартендеру почали у 2011 році. Вибрали для цього свята п'ятницю, і не випадково.


Бартендери створюють витвори мистецтва у кожному келиху / Фото Nemiroff

Як розповідає Юлія Терлецька, п'ятниця – один із найбільш завантажених днів. А все тому, що для відвідувачів він вважається одним з найзручніших. Ну, погодься, сходити у бар в кінці тижня асоціюється саме з п'ятницею, а не суботою чи неділею.

Іноді ми забуваємо про усю ту складну роботу, яку виконує бармен або бар-леді для нас. Окрім змішування напоїв, бартендери славляться своєю гостинністю, розумінням, уважністю, гарною пам'яттю, креативом, великим масивом чудових історій та знань про алкогольні напої,
– зауважила бренд-амбасадорка.

Вона додала, що це свято започаткували також і для того, щоб привернути увагу до самої професії. Підсвітити той факт, що вона серйозна, важка та значуща. А також продемонструвати проблеми, з якими можуть стикатися бартендери та можливі їх рішення.


Бартендер – наш друг і порадник за баром і не лише / Фото Nemiroff

Тож цьогоріч 2 грудня – ідеальна можливість подякувати бартендеру. Адже улюблений бармен, наче сімейний лікар – та людина, якій ти довіряєш і ніколи не забудеш. Особливо зараз, коли він залюбки тебе вислухає та підтримає у ці непрості для кожного з нас часи.

Як правило, у цей день можна відвідати свого улюбленого бартендера або ж відкрити для себе новий заклад. Це вже не настільки суттєво. Головне – підтримати барне ремесло, залишити більше чайових і подякувати людині, яка по ту сторону барної стійки чаклує над тим, що потрапить у твій бокал. А ще цей день – ідеальна можливість спробувати себе у ролі бартендера. Чом би й ні?


Бартендери не втомлюються експериментувати за барною стійкою / Фото Nemiroff

Які коктейлі люблять самі бартендери

Бармени та бартендерки завжди знають наші смаки та можуть підібрати коктейль під настрій. Напій, який дозволить розслабитися та поринути у задоволення, відкинувши усі турботи та негаразди геть. Гаразд, а які ж тоді коктейлі п'ють самі бартендери?

Бармени, за моїм досвідом, найчастіше обирають спіріти в чистому вигляді, а не в коктейлях. Саме такий підхід часто і допомагає розсмакувати той чи інший продукт, створити коктейлі і просто дати рецепторам відпочити від вибуху смаку та барв у коктейлях,
– каже Юлія Терлецька.

Вона зізнається, що упродовж багатьох років спокушена горілкою, тож віддає перевагу коктейлям з простим складом. На думку бартендерки, навіть проста, але якісна горілка може і буде смакувати добре у чистому вигляді. Якщо ж ти хочеш ще краще розсмакувати її, то можеш приготувати на її основі коктейль Truffle Tini. Це простий, але водночас витончений напій, який однозначно припаде до душі, якщо тобі близька барна культура.

Рецепт приготування Truffle Tini

Інгредієнти:

  • Nemiroff De Luxe Rested In Barrel – 60 мілілітрів
  • Dolin Blanco – 20 мілілітрів
  • Truffle Oil – 2 краплі


Спробуй приготувати коктейль Truffle Tini / Фото Nemiroff

Спосіб приготування:

  1. Залий усі, крім трюфельної олії, інгредієнти у стакан для змішування та заповни його льодом на 3/4;
  2. Розмішай усе з допомогою барної ложки та перелий в охолоджений келих для подачі;
  3. Зверху до коктейлю додай дві краплі трюфельної олії;
  4. На відстані близько 10 сантиметрів витисни над напоєм шматочок цедри лимона, щоб утворилася вуаль з ефірних олій.

Як зазначає Юлія Терлецька, на виході ми отримуємо вишуканий сухий коктейль з елегантним супроводом горіхів і бочки Nemiroff Rested In Barrel, густою ароматикою лимону, трюфелем і трав'яними мотивами.

Варте уваги Ними насолоджуються по всьому світу: 10 найпопулярніших коктейлів, які варто спробувати

Спробуй і ти приготувати цей коктейль на своїй кухні. Якщо ж не готовий цього дня перевтілюватися на бартендера, то маєш можливість просто висловити вдячність своєму улюбленому. Сходи до його закладу, пригости його коктейлем, а також не забудь залишити щедрі чайові. Зараз, як ніколи, важливо підтримувати своїх!