У 1872 році була перша письмова згадка легендарної української горілки з медом. Але описи цього трунку сягають XVI століття. Сам же напій з'явився ще раніше, за часів Київської Русі. Бартендерка Юлія Терлецька розповіла Men 24, за що мільйони полюбили Nemiroff De Luxe Honey Pepper, яка стала візитівкою бренду.

Читай також Від спотикача до медовухи: історія появи українських алкогольних трунків

Nemiroff цінує та ревно оберігає українську спадщину, яка вимірюється не лише матеріальними надбаннями, а й традицією виробництва унікальних алкогольних напоїв, їх використання у духовному, культурному житті населення, в обрядах. На території України споконвічно виробляли багато трав'яних настоїв, питного меду, медовух і напоїв, які збирали усе це різнобарв'я в одній пляшці.

Стародавня рецептура – інноваційний підхід

Не малозначущими є старовинні рецептури. Вони й стали основою при виготовленні Nemiroff De Luxe Honey Pepper. Адже головною метою компанії є лише удосконалення за допомогою новітнього обладнання та технологій, а також популяризація історичного українського напою.

Багата на родючі ґрунти українська земля дарує преміальні пшеничні спирти, яким немає рівних у всьому світі. Зернові культури для Nemiroff вирощуються на екологічно чистій землі у прекрасному кліматі.


Горілку виготовляють з найкращої української пшениці / Фото Nemiroff

Природність води – одна з цінностей виробництва

Артезіанська вода проходить натуральну фільтрацію у пористих гранітах, ненав'язливо оброблена додатковими ступенями фільтрації на заводі, складає незрівнянну основу для Nemiroff De Luxe Honey Pepper. Якість та природність води – одна із цінностей виробництва горілки Nemiroff. Вода зберігає свої натуральні якості та лише примножує їх у дбайливих руках майстрів дистилерів.

Суміш води та спирту не така проста, як може здатися. Відповідаючи формулі, вода та спирт нашаровуються одна на одну та бережно розмішуються. Цікаво, що у залежності від порядку дій, можна легко зіпсувати якість бази для майбутньої горілки. І саме тому проводяться постійні дегустації та коригування провідними експертами.

Nemiroff De Luxe Honey Pepper проходить 11 ступенів фільтрації, останні з яких відбуваються за допомогою срібла та платини. Серед інших способів цікавим є історично традиційний – березове вугілля, яке має виняткові сорбційні властивості. Також використовується кварц – натуральний мінерал, який характеризується різноманіттям розмірів фракцій, що дуже легко підхоплюють забруднення, сивушні масла, важкі елементи.

Самі ж срібло та платина довершують тонку горілчану органолептику. Вони "одружують" між собою усі молекули майбутньої Nemiroff De Luxe Honey Pepper, створюючи баланс, гармонію та додаючи легкості рідині.

Не родзинка, а перчинка напою

У Nemiroff De Luxe Honey Pepper присутній особливий інгредієнт, який робить її впізнаваною вподовж 150 років. Це перець чилі.

У 12 – 13 столітті завдяки "Шляху із варяг у греки", який проходив у тому числі через Київ, чилі став доволі популярним. А все тому, що він мав доволі високу насиченість та корисну пекучість, що робила напої зігріваючими та справді унікальними. Ця традиція збереглася до наших часів і перець чилі досі лишається родзинкою, а точніше перчинкою відомого у всьому світі українського напою, який вже десятки років займає п'єдестал найжаданішого.


Напій поєднує у собі вибухову суміш перцю чилі та меду / Фото Nemiroff

Рецептори буквально вибухають

Україна завжди славилася бортництвом і поставляла тим же "грецьким" шляхом велику кількість меду. Природно, мед став одним із провідних базових інгредієнтів у локальних настоянках та домашніх горілках.

Пекучість перцю яскраво та довготривало переходить в оксамитову медовість, створюючи незрівнянний баланс солодкого і гострого. Суміш меду та перцю справляє неабияке органолептичне враження: рецептори буквально вибухають від цієї комбінації. У наших пращурів навіть була традиційна, хоч і не дуже популярна страва на зиму, – маринований перець із медом.

Вважалося, що поєднання перцю та меду має протизапальну та зігріваючу функцію. Наразі є доведені факти, що невелика кількість такої настоянки справді допомагають зігрітися завдяки розширенню судин і нормалізації кровопостачання. Вживання має бути завжди абсолютно відповідальним, адже понад 50 мілілітрів уже можуть мати зворотну, шкідливу дію на організм.

Лише відбірні інгредієнти у кожній пляшці

Щодо перцю у Nemiroff De Luxe Honey Pepper – процес підготовки до настоювання, чистка, миття – це ручна робота. Бренд піклується про те, щоб тільки відбірні інгредієнти потрапляли до пляшок. Настоювання перцю разом із травами у водно-спиртовій суміші доволі ресурсомісткий процес, він займає тривалий час та постійно перебуває під контролем алхіміків Nemiroff. Вони й проводять часті дегустації для оцінки процесу мацерації (настоювання) та уловлюють момент, коли її треба зупинити.

Nemiroff De Luxe Honey Pepper базується на унікальному букеті степових трав Вінниччини, квітів, коріння та спецій, більшість яких є частиною неповторного теруару екологічно чистої місцевості України. Формула та сукупність трав перебуває під пильною охороною мастерів-дистилерів Nemiroff.

Для прикладу, в комбінації трав є буркун лікарський, який здавна відомий своїми протизапальними та протипростудними властивостями. Він покращує роботу серця, а ще ця рослина – чудовий медонос, а отже бере участь у створенні натурального меду, який також видобувається на власних пасіках і використовується у Nemiroff De Luxe Honey Pepper.


Nemiroff De Luxe Honey Pepper – популярна основа крутих коктейлів / Фото Nemiroff

Варте уваги Випив залпом, скривився, закусив: чому так неправильно пити горілку

Nemiroff De Luxe Honey Pepper – це не просто горілка. Це справжня візитівка бренду. Напій, який дозволяє людям з будь-якого куточка світу краще пізнати Україну. Відчути на смак багатство її полів. Відчути працьовитість людей і прагнення до удосконалення. Ця горілка – демонстрація того, як інновації накладаються на стародавню рецептуру та дозволяють створити досконалий напій, який люблять по всьому світу.