Лосось гравлакс з картопляним мусом і коктейль Nemiroff Mule: варіанти фудпейрингу

14 травня 2021, 20:12
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Бренд Nemiroff продовжує нас знайомити з культурою фудпейрингу. Ми пропонуємо й тобі долучитися до неї на власній кухні. У рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт лосося гравлакс з картопляним мусом, а також алкогольного коктейлю Nemiroff Mule.

Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих страв з меню, яке спеціально розробив шеф-кухар Аік Вейшторт. Їх ми рекомендуємо поєднувати з коктейльною картою на основі преміум-лінійки Nemiroff De Luxe.

Візьми на озброєння Слухай та міксуй: як підготуватися до крутої домашньої вечірки

Цього разу ми розповімо, як приготувати лосось гравлакс з картопляним мусом, а також пропонуємо доповнити страву Аіка Вейшторта коктейлем Nemiroff Mule від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької.

Аік Вейшторт – шеф-кухар 5-зіркових готелів Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera Hotel та KAMA restaurant. У нього багатий досвід роботи за кордоном, у тому числі в закладах, відзначених "Мішленом": у ресторанах La Cabra – 1 зірка Michelin і Coque – 2 зірки Michelin у Мадриді, в одному з "50 Best" ресторанів світу – AOC в Копенгагені – 2 зірки Michelin.

Шеф-кухар Аік Вейшторт зауважив, що у рецепті горілка вкупі з буряком, кропом і апельсином дають смак, який нагадує коктейль Moscow Mule. Класичне ж поєднання риби та горілки він вирішив завуалювати за допомогою спеціального маринаду для лосося. Це надтонка грань, де можна як програти, так і досягнути ідеального смаку. Майстер своєї справи переконаний, що йому таки вдалося добитися неймовірного смаку!

Лосось гравлакс з картопляним мусом


У цій страві відмінно поєднується риба та горілка Nemiroff / Фото Nemiroff

Інгредієнти на 4 порції:

  • Лосось – 500 грамів (філейна частина зі шкірою)
  • Кріп – 30 грамів (поділити на суцвіття)
  • Картопля – 300 грамів
  • Цибуля – 100 грамів
  • Молоко – 300 мілілітрів
  • Вершки 30% – 150 мілілітрів
  • Курячий або овочевий бульйон – 100 мілілітрів
  • Рослинна олія – 50 мілілітрів
  • Горілка Nemiroff De Luxe
  • Оцет або лимонний сік – півтори ложки
  • Зелена олія – кілька крапель
  • Сіль та перець на смак

Приготування лосося гравлакс:

Маринад для лосося

  1. Збери усі інгредієнти разом: сіль, цукор, кріп, нарізаний грубо, буряк, перетертий на дрібній терці, а також додай горілку Nemiroff De Luxe.
  2. Виклади частину маринаду на тарілку, лосось шкірою вниз на маринад, і зверху залий маринадом разом з м'якоттю.
  3. Через 12 годин риба виділить сік, який потрібно прибрати та перевернути лосось шкірою вгору.
  4. Через 24 години дістань рибу з маринаду, видали серветкою весь маринад з неї.

Сироватка

Розігрій духовку до 60°C. Додай на кожні 100 мілілітрів молока столову ложку оцту або соку лимона. Молоко перемішай ложкою. Коли білок згорнеться й відділиться сироватка, необхідно дати їй охолонути й процідити через марлю. Сироватка повинна вийти прозорою.

Картопляний мус

  1. Нарізаємо чищену картоплю тонкими дольками, а також цибулю соломкою.
  2. Смажимо до напівготовності картоплю на рослинній олії, а також додаємо цибулю, сіль та перець на смак. Картопля з цибулею повинні отримати золотистий колір.
  3. Заливаємо усе це молоком, вершками та бульйоном, перебиваємо за допомогою блендера до однорідної маси. Заряджаємо у сифон (заправити 2-ма балонами).


Nemiroff De Luxe використовують не лише для коктейлю, а й для маринаду / Фото Nemiroff

Збираємо страву:

  1. Лосось діли порціями по 100 грамів й відправляй у вакуумний пакет. Готуй у су-віді при температурі 65°C протягом 6 хвилин.
  2. Після приготування діставай рибу з пакета та викладай у глибоку тарілку.
  3. Через сифон витисни картопляний мус (50 грамів), а також налий 20 грамів сироватки.
  4. Додай кілька крапель зеленої олії та прикрась суцвіттями кропу.

Подавати лосось гравлакс з картопляним мусом ми рекомендуємо з коктейлем Nemiroff Mule від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької. За її словами, Nemiroff Mule – творча варіація відомого класичного коктейлю Moscow Mule, яким у 50-х роках минулого століття починали вечір в Америці.

Прекрасне доповнення до лосося – ожина. Тож вона обіграла це поєднання на основі класичної та строгої горілки Nemiroff De Luxe з тонкими нюансами базилікового кордіала, легким шафрановим ароматом італійського трав'яного лікеру та ніжного імбирного елю.

Приготування алкогольного коктейлю Nemiroff Mule

Інгредієнти:

  • Nemiroff De Luxe – 45 мілілітрів
  • Cartron Mure Liquer – 10 мілілітрів
  • Strega – 10 мілілітрів
  • Basil Cordial – 10 мілілітрів
  • Ginger Ale – 100 мілілітрів


Подавай коктейль Nemiroff Mule з лососем гравлакс / Фото Nemiroff

Приготування коктейлю Nemiroff Mule:

  1. Налий в охолоджений стакан преміальну горілку Nemiroff De Luxe.
  2. Додай до неї імбирний ель, Mure liquer, Strega, Basil Cordial.
  3. Перемішай усе барною ложкою.
  4. Прикрась напій листочками базиліка.

Приготуй також Пиріг з листкового тіста з Брі та коктейль Nemiroff Martinez Twist: варіанти фудпейрингу

Смакуй Nemiroff Mule та лосось гравлакс з картопляним мусом у хорошій компанії, щоб по-новому розкрити смаки звичних продуктів. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff.