Men 24 знає, що серед наших читачів є чимало кавоманів. Тому ми разом з Nemiroff у Національний день ірландської кави розповідаємо, як можна приготувати вдома твіст на цей напій – Ukrainian Coffee. Тож, кожен може спробувати себе у ролі БарMENа!

Варте уваги Для реабілітації постраждалих українців: Nemiroff закупив обладнання для медзакладу Вінниччини

Ukrainian Coffee – твіст на ірландську каву від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької. Цей напій створений у колаборації із обсмажувальниками кави та кав'ярнею Foundation. Далі ми розповімо, як можна приготувати його в домашніх умовах, щоб потішити себе та близьких цим запашним і зігріваючим напоєм.

Ukrainian Coffee

Інгредієнти:

  • Фільтр-кава – 150 мілілітрів;
  • Nemiroff Burning Pear – 50 мілілітрів;
  • Вершки 33% – 50 мілілітрів;
  • Ванільний сироп – 30 мілілітрів.

Спосіб приготування:

  1. У стакан бармена додати інгредієнти: фільтр-каву (у нашому випадку "Columbia Milan"), ванільний сироп, горілку.
  2. Ретельно перемішати все барною ложкою та залити у келих-мартіні.
  3. Додати у шейкер пружину, два кубики льоду та вершки. Збивати до густої текстури.
  4. Обережно, з допомогою ситечка, викласти вершки на основу (приблизно 1 сантиметр).

Залишається лише скуштувати цей дивовижний напій і підняти собі настрій,
– каже Юлія Терлецька.

Як приготувати Ukrainian Coffee: дивися відео

Звідки з'явилася ірландська кава

Ірландська кава – це традиційний напій, який здобув популярність завдяки унікальному поєднанню кави, високоякісного ірландського віскі, цукру та вершків. Своєрідний коктейль виник у Ірландії, і його походження пов'язане зі столітньою ірландською традицією вживання віскі. Перші згадки про ірландську каву виникли в 1940-х роках, а згодом вона завоювала популярність в усьому світі як елегантний та насичений напій з неповторним смаком.

Зауважимо, що ще у XIX столітті люди почали додавати алкоголь до арабіки. Проте справжню популярність здобула ірландська кава завдяки вдалому збігу обставин та ефективній рекламі.

На початку XX століття перельоти через Атлантику виконували на гідролітаках, зручних при аварійних ситуаціях, але не надто комфортних для пасажирів. Літаки не мали ізоляції, а перельоти тривали близько 15 годин. Мандрівники, прибуваючи в аеропорт втомленими і замерзлими, перебували в Ірландії під час технічних робіт на літаку і відвідували місцевий бар, сподіваючись зігрітися.

Саме у такий спосіб з'явився рецепт ірландської кави. У 1943 році рейс у Нью-Йорк застряг в аеропорту Фойнс через погані погодні умови, і пасажири, замерзаючи, звернулися до бармена з проханням подати щось зігріваюче.

В Ірландії традиційно пили різні види чаю з додаванням алкоголю, але кава з віскі виявилася найбільш вдалим винаходом. Джо Шерідан, розуміючи, що звичайний напій не впорається із замерзлими пасажирами, створив ірландську каву. Змішавши свіжозварену арабіку з вершками та додавши трошки віскі, він створив напій із миттєвим зігріваючим ефектом.


Варіант подачі ірландської кави / Фото freepik

Після успішного експерименту в аеропорту Фойнс, Шерідан продовжив роботу в аеропорту Рінеанну, де ірландська кава стала візитною карткою. Випадок втрутився, коли американський журналіст Делаплан, смакуючи цей напій, присвятив йому кілька статей в популярній газеті.

Під впливом гучної реклами Делаплана тисячі американців прагнули спробувати ірландську каву. Джо Шерідан переїхав до США і продовжив готувати свої фірмові коктейлі там. Ця історія реклами визначила популярність ірландської кави, яка і донині залишається улюбленою серед гурманів.

Це цікаво Насичений смак нової класики: як приготувати вишуканий коктейль Basil Beauty

Ukrainian Coffee – ідеальний коктейль для холодної пори року. А його простота приготування дозволяє кожному спробувати себе у ролі БарMENа на власній кухні!