Як не луснути на свята від смаколиків: експерти з Гарварду дали 3 поради

21 грудня 2022, 22:17
Читать новость на русском

Джерело:

Harvard Health Publushing

Якщо ти не хочеш набрати зайвого за свята, то цей матеріал однозначно буде корисним для тебе. Ми поділимося кількома хитрощами, які дозволять ласувати смачненьким, але не переїдати.

Гарвардський медичний журнал опублікував кілька порад. З їхньою допомогою ти зможеш насолоджуватися святковими стравами. Здавалося б, що тут рекомендувати. Потрібно просто менше їсти, ось і все. Але якби ж то все було настільки елементарно, ніхто б і не переймався.

Читай також Nemiroff підтримав фонд MOAS Україна: вони евакуйовують поранених з гарячих точок

Як не набрати зайвого під час свят

За словами дієтологині Терези Фунг, слід взяти на озброєння кілька порад. Мовиться про необхідність:

  • навчитися вибирати порції;
  • усвідомлено харчуватися;
  • освоїти мистецтво спецій.

Щодо порцій, то тут усе ніби зрозуміло. Не потрібно накладати цілу тарілку салату, а потім поверху ще й додавати інші страви. В такому разі краще спробувати всього, але небагато. Достатньо буде однієї ложки. Без гірки. Так ти і все скуштуєш, і не нагадуватимеш фаршированого гусака.


Намагайся не накидати цілу тарілку їжі / Фото Freepik

Важливо! Дотримуючись цієї поради все одно можна переїсти. Адже якщо святковий стіл буквально ломиться від їжі, то її просто не може потрапити надто мало у твій шлунок. Тож від деяких наїдків таки доведеться відмовитися.

А от усвідомлене харчування може допомогти вчасно зупинитися. Якщо ти будеш їсти повільно, то твій мозок отримає сигнал про насичення до того, коли вже буде надто пізно. Насолоджуйся їжею, а не став собі за мету з'їсти геть усе. Краще ласувати трьома стравами, ніж впихнути у себе з десяток і не могти встати з-за столу.


Насолоджуйся їжею, а не закидайся нею / Фото DCStudio

Не забувай додавати спеції. Ця порада актуальна саме у процесі приготування їжі. Правильно підібрані спеції дозволять зробити страву яскравішою, а також зменшити кількість солі, яку ти додаси.

Додавай імбир, корицю, гвоздику, часник, коріандр та інше. Ці спеції багаті антиоксидантами та флавоноїдами. А ще вони допомагають регулювати рівень цукру в крові, мінімізують появу запальних процесів. Крім того, підвищують настрій.

Візьми на озброєння ці поради. З їхньою допомогою можна буде насолоджуватися улюбленими стравами та не мати негативного впливу на фігуру. Ти ж не дарма тричі на тиждень пітнієш у залі.

Варте уваги Працюють на тебе: 6 пар продуктів, які допомагають спалювати зайві калорії

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Тобі потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов'язково звернися до лікаря.