Ми на Men 24 знаємо, наскільки важливо розслабитися після робочого тижня та круто провести час з друзями. У цьому тобі однозначно може допомогти крутий алкогольний коктейль Кривава Мері, який традиційно готують на Геловін. Лови класні варіанти цього напою, приготовлені на основі горілки Nemiroff.

Варте уваги Коли менше означає більше: 5 переваг алкоголю у мініформаті

Класичний рецепт Кривавої Мері

Інгредієнти:

  • Nemiroff Оригінал – 45 мілілітрів
  • Томатний сік – 90 мілілітрів
  • Лимонний сік – 15 мілілітрів
  • Вустерський соус – ½ чайної ложки
  • Селерова сіль – 1 дрібка
  • Чорний перець – 1 дрібка
  • Гострий соус Табаско – на смак
  • Селера (для прикраси) – 1 стебло
  • Лимон (для прикраси) – 1 скибка
  • Лід – 4 кубики


Цей варіант Кривавої Мері оцінять прихильники класики / Фото SuckerPunch Gourmet

Приготування коктейлю Кривава Мері:

  1. Підготуй усі інгредієнти.
  2. Візьми високий стакан і додай у нього льоду. Налий усі рідкі інгредієнти, починаючи з горілки. Добре перемішай усе барною ложкою.
  3. Додай до напою спеції та соус на смак.
  4. Прикрась коктейль стеблом селери та скибкою лимона. Подавай на стіл!

Рецепт коктейлю Blood&Honey від Nemiroff

Це крута версія коктейлю від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької. Таким напоєм ти однозначно здивуєш друзів, адже вони зможуть по-новому відкрити для себе Криваву Мері.

Інгредієнти:

  • Nemiroff De Luxe – 50 мілілітрів
  • Sandora овочевий – 90 мілілітрів
  • Соус Tabasco – 2 краплі
  • Вустерський соус – 3 краплі
  • Селера – 1 стебло
  • Свіже яблуко – 1 скибка
  • Червоний перець – 1 скибка
  • Копчена паприка – на кінчику ножа
  • Молотий коріандр – на кінчику ножа
  • Свіжа зелень – кілька листочків
  • Молотий часник – на кінчику ножа
  • Сіль та перець – на смак
  • Бородинський хліб – 1 скибка


Blood&Honey – коктейль, який приготувала бренд-амбасадорка Nemiroff / Фото Nemiroff

Приготування коктейлю Blood&Honey:

  • Скибку Бородинського хліба обсмажуємо на сковороді без олії. Заливаємо горілкою Nemiroff De Luxe та настоюємо у холодильнику протягом доби. Це дозволить горілці настоятися на хлібі та подарувати ще цікавіший смак напою.
  1. Горілку проціджуємо за допомогою вафельного рушника або дрібного сита.
  2. Мокрий хліб висушуємо у печі. Дрібнимо на блендері до отримання крихти, якою прикрашатимеш зверху коктейль.
  3. Помісти усі інгредієнти, крім горілки та хлібної крихти, у блендер і збий їх.
  4. Проціди однорідну суміш через вафельний рушник, дрібне сито або марлю у невелику каструльку.
  5. Проварюй на невеликому вогні, але не доводь до кипіння.
  6. З'єднуємо горілку з завареним томатним соком зі спеціями. Зверху прикрашаємо хлібною крихтою. Можна також для декору використати в'ялені томати або ж стебло селери.
  7. Насолоджуйся!

Авторський варіант Кривавої Мері

Наостанок лови авторський рецепт коктейлю Кривава Мері від бармена Владислава Анісімова. Він також не залишить нікого байдужим!

Інгредієнти:

  • Nemiroff Delicat – 40 мілілітрів
  • Сік томатів Пелаті – 120 мілілітрів
  • Шраб лічі, приготовлений з консервованих ягід лічі – 20 мілілітрів
  • Cynar – 5 мілілітрів
  • Васабі
  • Мускатний горіх
  • Сольовий розчин – 5 крапель
  • Еспума з квасу і буряка – 50 мілілітрів
  • Листя Каффір лайма
  • Буряковий чипс, присипаний куркумою


Над авторським коктейлем працював бармен Владислав Анісімов / Фото The BlackRabbit

Приготування коктейлю Кривава Мері:

  1. Попередньо дай настоятися горілці Nemiroff Delicat на листі Каффір лайма;
  2. Налий у шейкер усі інгредієнти, крім чипса з буряка та еспуми;
  3. Зроби стир-роулінг – метод приготування, при якому ми пропускаємо рідину з малої частини шейкера у більшу, в якій лежить лід, тим самим ми охолоджуємо напій.
  4. Так робимо 5 – 6 разів і вже після цього переливаємо в попередньо охолоджений келих;
  5. Зверху напою виклади еспуму з квасу та буряка;
  6. Прикрась коктейль буряковим чипсом, присипаним куркумою!

Спробуй також Еклери з качиним паштетом та коктейль Double Cosmo: варіанти фудпейрингу

Насолоджуйся коктейлем Кривава Мері та круто проведи час з друзями. Нехай цей Геловін запам'ятається вам надовго!