Нехай це буде базою, від якої ти відштовхуватимешся, якщо досі не пробував готувати коктейлі самостійно. Гайда разом з Men 24 та Nemiroff перевтілюватися на бартендерів на власних кухнях. Гарантуємо, тобі сподобається!
Читай також Ностальгія та домашня міксологія: тренди, які набирають обертів у 2023 році
1. Базовий домашній бар
Склади список класичних коктейлів, які ти любиш пити. Вивчи їхні компоненти та поповни свій домашній бар спиртними напоями, необхідними для їхнього приготування.
А ще під рукою мають бути тоніки, журавлиновий сік, томатний сік для "Кривавої Мері", суміш для "Маргарити", звичайний цукровий сироп, мікс кислот, гренадин і бітер "Ангостура".
Що стосується алкоголю, то варто запастися горілкою, текілою, джином, ромом, віскі та вермутом. Що стосується горілки, то бренд Nemiroff може задовольнити поціновувачів сміливих експериментів. Лінійка його продуктів містить як класичну преміальну горілку, так і цікаві ароматичні та витримані варіанти.
2. Барні інструменти
Щоб стати досвідченим мікологом і чудово робити коктейлі, необхідно володіти основними інструментами, якими користуються професійні бартендери.
Інвестуй у хороший шейкер для коктейлів, стакан для змішування та ситечко для джулепу. Переконайся, що у тебе є джигер, з допомогою якого ти відмірятимеш, скільки слід налити інгредієнтів.
Потурбуйся про наявність барних інструментів / Фото Kamran Aydinov
3. Роби сік сам
Зі свіжого цитрусового соку лимонів, лаймів і апельсинів виходять смачніші коктейлі, ніж з магазинних готових. Усе, що тобі потрібно, – цитрусовий прес. Ну і, звичайно ж, трохи свіжих фруктів. Їх, до слова, варто обирати скрупульозно. Щоб у напої були лише найкращі дари природи.
4. Вивчай подачу коктейлів
Пам'ятай про те, що необхідно правильно подавати кожен вид коктейлів. Також не варто забувати про збовтування та змішування. Коктейлі типу "Негроні" та "Мартіні", які складаються винятково з алкогольних напоїв, включаючи вермут і лікер, зазвичай слід збовтувати.
Обов'язково подавай кожен напій у відповідному келиху. Тобі знадобиться різноманітний скляний посуд: келихи для мартіні, купе, хайболи та рокери. Це дозволить правильно подавати коктейль, щоб сповна насолоджуватися ним.
5. Грай з кубиками льоду
Правильно підібраний тип льоду може перетворити коктейль зі звичайного на надзвичайний. Використовуй колотий лід для коктейлів, які потребують розведення.
- Для міцних напоїв, наприклад, "Олд-Фешн" та "Манхеттену" слід обирати великі кубики, які повільно танутимуть та не розбавлятимуть алкоголь.
- А от для напоїв з високим вмістом алкоголю, наприклад, Tom Collins, додай трішки стилю. Використовуй довгі прямокутні списи Коллінза.
Обирай лід під тип коктейлю, який готуєш / Фото Freepik
6. Дізнайся, як зробити цитрусовий твіст
Попри простоту приготування, базовий цитрусовий твіст додає коктейлю візуальної привабливості, а цитрусові масла, що містяться на шкірці, додають напою аромат і смак.
- Щоб зробити цитрусовий твіст, використовуй овочечистку або ніж для чищення. Це дозволить тобі вирізати тонкий овальний шматочок шкірки.
- Потім додай цитрусові масла до коктейлю, надламавши шкірку навпіл горизонтально так, щоб м'якоть була всередині, а шкірка – зовні. Це створить масляний туман, який осяде на поверхні коктейлю.
- Нарешті, протри шкіркою по краю келиха, а потім опусти її у сам напій.
Варто спробувати Просто додай пармезан: у мережі завірусилася свіжа версія популярного Espresso Martini
Візьми на озброєння ці базові поради. З їхньою допомогою ти зможеш спробувати себе у ролі бартендера. Гарантуємо, що тобі сподобається процес та магія, результатом якої стають круті та яскраві коктейлі!