Бартендерка додала, що разом з сезонами змінюються потреби, смаки та настрої. Яскрава та барвиста осінь надихає на створення нових, не менш яскравих коктейлів. Популярними стають насичені та щільні напої, льоду у келихах стає менше. Самі коктейлі отримують інтенсивну гірчинку, теплі, фруктові та горіхові смаки. Гайда разом з Men 24 спробувати приготувати кілька крутих осінніх коктейлів на основі продукції Nemiroff.

Читай також Nemiroff продовжує підтримувати Героїв: передав другу частину допомоги для їхньої реабілітації

Рекомендуємо поповнити свій домашній бар горілкою Nemiroff De Luxe Honey Pepper та Nemiroff Bold Orange, Nemiroff Burning Pear. Це яскрава та насичена горілка. Вона може бути як основою коктейлів, так і відмінним доповненням. Тож гайда експериментувати разом з нами.

Які коктейлі приготувати цієї осені

Якщо ти ще не готовий прощатися з літом – віддай перевагу категорії Mule. Ці напої дозволять тобі плавно перейти на осінні мотиви, насолоджуючись ними, наприклад, у сонячний яскравий день. Формула достатньо проста: горілка, імбирне пиво або ель, трошки лайма чи лимона та м'ята на смак.

Burning Pear Mule

Наприклад, Mule на основі Nemiroff Burning Pear – груша дуже популярний, сезонний продукт восени. А тут ще й пекуча груша з перцем та медом, що ідеально поєднається з пікантністю імбиру.

Інгредієнти:

  • Nemiroff Burning Pear – 40 мілілітрів
  • Лимонний сік – 15 мілілітрів
  • Імбирний ель – 100 мілілітрів
  • Angostura – кілька крапель

Приготування коктейлю:

  1. Перелий усі інгредієнти у кухоль, традиційний для коктейлів Mule, наповнений льодом;
  2. Перемішай їх за допомогою барної ложки.


Основою цього коктейлю стала грушева горілка Nemiroff / Фото Nemiroff

Honey Apple

Чудовим продовженням кисло-солодкої тематики може стати коктейль Honey Apple, зауважила бартендерка. У ньому є природна яблучна свіжість. Відстежуються також смакові згадки традиційно осіннього українського десерту – печених яблук з медом та вершковим маслом.

Інгредієнти:

  • Nemiroff De Luxe Honey Pepper – 50 мілілітрів
  • Лікер Green Apple – 20 мілілітрів
  • Лікер Амарето – 15 мілілітрів
  • Мікс натуральних кислот – 25 мілілітрів
  • Цукровий сироп – 10 мілілітрів
  • Гострий бітер з корицею – 4 – 5 крапель

Приготування коктейлю Apple Honey:

  1. Додай Nemiroff De Luxe Honey Pepper та інші інгредієнти у склянку для змішування, наповнену льодом;
  2. Акуратно перемішай усе з допомогою барної ложки та перелий через стейнер у холодну склянку.


Спробуй освіжаючий коктейль з нотками яблука / Фото Nemiroff

Fall Sour

Для поціновувачів оксамитових текстур і затишних заходів сонця рекомендуємо спробувати Fall Sour. Цей коктейль приготовлений також на основі Nemiroff Burning Pear.

Інгредієнти:

  • Nemiroff Burning Pear – 60 мілілітрів
  • Lemon Juice – 20 мілілітрів
  • Cinnamon Syrup – 15 мілілітрів
  • Egg white – 1 штука
  • Angostura Bitter – 2 краплі

Спосіб приготування:

  1. Усі компоненти налити у шейкер.
  2. Інтенсивно змішуй їх з льодом у шейкері, а потім – без льоду, щоб зробити щільнішу піну.
  3. За допомогою стейнера та сита перелий у келих для подачі.
  4. Напій можна прикрасити чипсами з груші або мускатним горіхом чи рожевим перцем.

Burning Negroski

Також у чат заходять усі гіркуваті, насичені, більш сухі або гірко-солодкі коктейлі. Це може бути 1000 та 1 варіація коктейлю Negroni. До речі, класичний Negroni готується на джині, а коктейль на основі горілки називається Negroski.

Інгредієнти:

  • Nemiroff Burning Pear, настояна на гречаному чаї – 30 мілілітрів
  • Бітер Suze – 30 мілілітрів
  • Лікер Lillet Blanc – 30 мілілітрів

Приготування коктейлю:

  • Охолоди змішувальний стакан, залий усі інгредієнти без льоду, а також засип лід на 3/4 склянки. Розмішай усе за допомогою барної ложки приблизно 30 секунд.
  • Перелий в охолоджений келих подачі на брилу льоду за допомогою стрейнера.
  • Видави масла з лимонної цедри та додай чипс.


Для приготування цього коктейлю використовується настояна горілка / Фото Nemiroff

Варте уваги Як один експеримент раз і назавжди змінив гастрономічну культуру: історія появи фудпейрингу

Як зауважила бренд-амбасадорка Юлія Терлецька, робити інф'юз – насичення – горілки чаєм з гречихи не обов'язково. Якщо ж ти любиш експерименти, можеш зробити це вдома. Для цього необхідно 50 грамів чаю залити 20 мілілітрами окропу та залишити накритим до повного охолодження. Потім залий усе це 1000 мілілітрами горілки та залиш під харчовою плівкою на 3 години. Після цього відфільтруй з допомогою дуже дрібного сита, марлі або фільтру для кави.

Гайда готувати на власній кухні ці круті осінні коктейлі. Гарантуємо, вони стануть відмінним доповненням до затишних і цікавих вечорів, проведених з друзями та близькими.