Не снідаєш? Годинами чи й днями сидиш вдома, причому буквально – сидиш? Сьогодні поговоримо на Men 24 про непомітні шкідливі звички, які потайки закралися у твоє життя.
До теми 9 корисних звичок, які змінять твоє життя на краще
Шкідливі звички, яких не помічаєш
Чому не снідаєш?
Сніданок – найважливіша їжа дня. Американська кардіологічна асоціація підтвердила, що люди, які регулярно снідають, здоровіші. У них кращі показники холестерину і тиску, вони менше страждають від серцево-судинних захворювань.
- Натомість ті, хто пропускає сніданок, схильні до діабету й ожиріння.
Чому так багато сидиш?
Сидячий спосіб життя – це ожиріння і проблеми з серцем та судинами у підсумку. Але в медичному журналі BMJ Open розповіли про дослідження, яке показало обнадійливі результати:
- Якщо ти обмежиш сидіння бодай до 3 годин на день, то у такий спосіб продовжиш своє життя на 2 роки.
Можеш спробувати вбити двох зайців, і снідати стоячи / Фото unsplash
Чому не п'єш червоне вино?
Тверезий спосіб життя дещо переоцінили. Вчені Токійського університету, Лондонської школи гігієни, Гарвардської медичної школи та й дуже багато інших одноголосно твердять: помірне вживання червоного вина – корисне.
- Це знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона, хвороби Альцгеймера, серцевих захворювань. Антиоксиданти, які містяться у вині, сприяють запобіганню запалень. Скільки ж треба пити вина? А не більше келиха на день.
Чому так багато часу проводиш у приміщеннях?
У XXI столітті людство все більше сидить по квартирах і офісах. У Маривільському університеті виявили, що нестача вітаміну D (а отримує його організм, перебуваючи на сонці) викликає безсоння, втому, зниження мотивації.
- А от Агентство з охорони навколишнього середовища США проаналізувало повітря в закритих приміщеннях, і виявило, що воно уп'ятеро брудніше, ніж зовні. До того ж у непровітрюваній квартирі всяким бактеріям і вірусам простіше до тебе дістатися, ніж на вулиці.
Якщо вже сидиш дома, ну то хоч випий вина і поїш гострого / Фото unsplash
Чому не їси гостру їжу?
Дослідники Гарвардської школи охорони здоров'я заявили, що серед людей, які їдять гостре щодня, смертність на 14% нижча, ніж у тих, хто їсть гостре раз в тиждень.
- До прикладу, капсаїцин та інші біоактивні речовини, які містяться в гострому перці, нормалізують холестерин і борються із запаленнями.
До теми про перець Цікаві факти про De Luxe Honey Pepper від Nemiroff