Карпаччо з яловичини та коктейль Round 1: варіанти фудпейрингу

22 січня 2021, 19:04
Читать новость на русском

Вечір п'ятниці створений для того, щоб ти нарешті розслабився та міг відпочити після важкого робочого тижня. Спробуй долучитися до культури фудпейрингу на власній кухні та здивуй друзів. У рубриці барMEN до твоєї уваги рецепт карпаччо з яловичини та коктейлю Round 1!

Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Але Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Спробуй долучитися до культури фудрейпрингу. До твоєї уваги рецепти крутих страв, а також коктейлів, які можна самостійно приготувати в домашніх умовах.

Тобі сподобається Як приготувати гарячий алкогольний коктейль Orange Hot Toddy: спробуй себе в ролі барMENa

Цього разу ми розповімо, як приготувати карпаччо з яловичини, а також пропонуємо доповнити страву легким коктейлем Round 1 від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької.

Що таке карпаччо з яловичини? Це надзвичайно простий рецепт ресторанної страви, який кожен може відтворити на своїй кухні. Для цього потрібно нарізати тонкими слайсами яловичину, приправити її оливковою олією та спеціями. Сама ж страва родом з Італії. А назвали її на честь художника Вітторе Карпаччо. Його картинами настільки захопився ресторатор Джузеппе Чіпріані, що вирішив створити страву для однієї графині, котрій лікарі заборонили ласувати "готовим" м'ясом.


Карпаччо з яловичини – страва, яка з'явилася завдяки художнику Вітторе Карпаччо / Фото ireallylikefood

Карпаччо з яловичини

Інгредієнти:

  • Вирізка Праймбіф – 200 грамів
  • Оливкова олія
  • Морська сіль
  • Чорний перець
  • Рукола або крес-салат
  • Пармезан
  • Яєчний жовток – 2 штуки
  • Діжонська гірчиця – 2 – 3 чайні ложки
  • Лимонний сік – 2 столові ложки
  • Каперси – 2 столові ложки для прикраси

Підготовка:

Секрет ідеальної тонкої нарізки яловичини для карпаччо полягає у заморозці м'яса. Тож ресторатори рекомендують загорнути вирізку у харчову плівку та покласти її до морозильної камери на годину.

Якщо ти нарізатимеш слайси вручну, то кожен з них варто замотати в плівку та розкатати качалкою. Це дозволить зробити кожен шматочок надзвичайно тонким, щоб він буквально танув у роті. Вирізка Праймбіф безпечна для тебе, тож переживати через те, що їси сире м'ясо не варто.

Приготування карпаччо з яловичини:

  1. Наріж яловичину надзвичайно тонкими слайсами та розклади її в 1 шар на великій плоскій тарілці;
  2. Збризни оливковою олією, приправ сіллю та перцем;
  3. Накрий плівкою та постав до холодильника, поки готується соус;
  4. Для соусу необхідно промити каперси у проточній воді від зайвої солі;
  5. Помісти до блендера яєчні жовтки, трохи солі, гірчицю та лимонний сік, а потім додай достатню кількість оливкової олії, щоб зробити легку емульсію (знадобиться 75 – 100 мілілітрів олії);
  6. У центр карпаччо з яловичини виклади жменю руколи або крес-салату, полий соусом і розклади каперси;
  7. Подавай до столу відразу ж!

Це цікаво Куряча шийка від Савви Лібкіна та коктейль Woody Highball: варіанти фудпейрингу

До цієї страви рекомендуємо подавати авторський коктейль Round 1 від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької.

Приготування коктейлю Round 1


Рецепт приготування алкогольного коктейлю Round 1 / Фото Nemiroff

Інгредієнти:

  • Nemiroff De Luxe – 40 мілілітрів
  • Campari – 20 мілілітрів
  • Martini Rosso – 15 мілілітрів
  • Heering Cherry liquer – 20 мілілітрів
  • Angostura – 20 крапель

Приготування коктейлю Round 1:

  1. Додай усі інгредієнти у стакан для змішування;
  2. Заповни його повністю льодом і розмішай усе барною ложкою;
  3. Перелий через стейнер в охолоджену склянку.

Спробуй також Хліб з аронією та коктейль Pear & Tonic: варіанти фудпейрингу

Насолоджуйся Round 1 та карпаччо з яловичини у хорошій компанії, щоб розслабитися та гарно провести вечір!