Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Але Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Спробуй долучитися до культури фудрейпрингу. До твоєї уваги рецепти крутих страв, а також коктейлів, які можна самостійно приготувати в домашніх умовах.

Тобі сподобається Як приготувати гарячий алкогольний коктейль Orange Hot Toddy: спробуй себе в ролі барMENa

Цього разу ми розповімо, як приготувати карпаччо з яловичини, а також пропонуємо доповнити страву легким коктейлем Round 1 від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької.

Що таке карпаччо з яловичини? Це надзвичайно простий рецепт ресторанної страви, який кожен може відтворити на своїй кухні. Для цього потрібно нарізати тонкими слайсами яловичину, приправити її оливковою олією та спеціями. Сама ж страва родом з Італії. А назвали її на честь художника Вітторе Карпаччо. Його картинами настільки захопився ресторатор Джузеппе Чіпріані, що вирішив створити страву для однієї графині, котрій лікарі заборонили ласувати "готовим" м'ясом.


Карпаччо з яловичини – страва, яка з'явилася завдяки художнику Вітторе Карпаччо / Фото ireallylikefood

Карпаччо з яловичини

Інгредієнти:

  • Вирізка Праймбіф – 200 грамів
  • Оливкова олія
  • Морська сіль
  • Чорний перець
  • Рукола або крес-салат
  • Пармезан
  • Яєчний жовток – 2 штуки
  • Діжонська гірчиця – 2 – 3 чайні ложки
  • Лимонний сік – 2 столові ложки
  • Каперси – 2 столові ложки для прикраси

Підготовка:

Секрет ідеальної тонкої нарізки яловичини для карпаччо полягає у заморозці м'яса. Тож ресторатори рекомендують загорнути вирізку у харчову плівку та покласти її до морозильної камери на годину.

Якщо ти нарізатимеш слайси вручну, то кожен з них варто замотати в плівку та розкатати качалкою. Це дозволить зробити кожен шматочок надзвичайно тонким, щоб він буквально танув у роті. Вирізка Праймбіф безпечна для тебе, тож переживати через те, що їси сире м'ясо не варто.

Приготування карпаччо з яловичини:

  1. Наріж яловичину надзвичайно тонкими слайсами та розклади її в 1 шар на великій плоскій тарілці;
  2. Збризни оливковою олією, приправ сіллю та перцем;
  3. Накрий плівкою та постав до холодильника, поки готується соус;
  4. Для соусу необхідно промити каперси у проточній воді від зайвої солі;
  5. Помісти до блендера яєчні жовтки, трохи солі, гірчицю та лимонний сік, а потім додай достатню кількість оливкової олії, щоб зробити легку емульсію (знадобиться 75 – 100 мілілітрів олії);
  6. У центр карпаччо з яловичини виклади жменю руколи або крес-салату, полий соусом і розклади каперси;
  7. Подавай до столу відразу ж!

Це цікаво Куряча шийка від Савви Лібкіна та коктейль Woody Highball: варіанти фудпейрингу

До цієї страви рекомендуємо подавати авторський коктейль Round 1 від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької.

Приготування коктейлю Round 1


Рецепт приготування алкогольного коктейлю Round 1 / Фото Nemiroff

Інгредієнти:

  • Nemiroff De Luxe – 40 мілілітрів
  • Campari – 20 мілілітрів
  • Martini Rosso – 15 мілілітрів
  • Heering Cherry liquer – 20 мілілітрів
  • Angostura – 20 крапель

Приготування коктейлю Round 1:

  1. Додай усі інгредієнти у стакан для змішування;
  2. Заповни його повністю льодом і розмішай усе барною ложкою;
  3. Перелий через стейнер в охолоджену склянку.

Спробуй також Хліб з аронією та коктейль Pear & Tonic: варіанти фудпейрингу

Насолоджуйся Round 1 та карпаччо з яловичини у хорошій компанії, щоб розслабитися та гарно провести вечір!