Горілку можна пити поруч із вживанням будь-якої їжі, крім солодких страв. Але Men 24 розповість, що з продуктового різноманіття обрати найкраще та на якому етапі.

До теми Чи повинна горілка мати смак: розбираємося на прикладі відомого українського бренду

Для дружної чоловічої компанії у будь-якому випадку хорошою закускою буде шмат лагідного сала, запашна головка часнику і буханець домашнього чорного хліба.

  • Але фахівці з Університету Застілля радять глибше вивчити це питання і поділяють закуску на три важливих типи.

Горілка
Споживати горілку можна з усіма стравами, крім солодких / Фото pixabay

Перший тип: гаряче м'ясо і смажена риба

Їх подають першими і їдять першими. І не лише для того, щоб не охололи. Річ у тім, що вони знімають залишковий післясмак у роті й печіння – так би мовити, готують твою ротову порожнину до наступної порції.

  • А до наступної порції закусок фахівці (з досвідом) рекомендують зробити невеличку паузу.

Закуска
Гарячі страви з м'яса чи риби – перший тип закуски / Фото pixabay

Другий тип: салати й супи

Попри те, що суп вважають першою стравою, насправді його, як і салат, краще вживати вже тоді, коли бодай трохи наситився. Ці закуски закріплюють смакові відчуття, отримані від горілки на попередньому етапі.

  • А ще не дадуть швидко сп'яніти.

Суп
Суп – перша страва загалом, але у випадку закушування горілки – друга / Фото pikabu

Третій тип: гриби й солоні огірки

Ці закуски чудово готують організм до нового прийому горілки, освіжаючи смак.

  • Їх варто подавати останніми.

Огірки
Солоні огірки, зрозуміло, на останньому етапі та в третьому типі закуски / Фото pikabu

Щоб знали Топ-бармени США обирають горілку Nemiroff