Спеціально для Men 24 бартендерка та бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька розповіла, які коктейлі варто спробувати цієї весни. Вмощуйся зручніше, адже ми починаємо!
Читай також Як приготувати ідеальний коктейль на своїй кухні: 10 золотих правил новачка
Весна диктує свої правила
Рання весна все ще тримає нас у полоні тягучих та підсолоджених смаків, але вже віє свіжим вітерцем оновлення природи, а отже наші рецептори готові до нових пригод. Коктейльні вподобання гостей у період ранньої весни такі ж непередбачувані, як погода за вікном: сьогодні буяє квіт, а завтра бруньки припорошуються снігом чи йде злива,
– каже вона.
Бартендерка вирішила підібрати топові весняні коктейлі, які задовольнять навіть найбільш вимогливого поціновувача напоїв. Гайда пробувати разом із нами готувати їх на власній кухні та дивувати друзів.
Nemiroff Mule з ожиною та базиліком
Цей коктейль унікальний за своїм смаком. А його основою стала класична горілка Nemiroff De Luxe. Напій вирізняється яскравою свіжістю базиліку, вибухово-ягідним ароматом із трав'яними нотами, а також імбирним післясмаком.
Інгредієнти
- Nemiroff De Luxe – 50 мілілітрів;
- Ожиновий Лікер – 10 мілілітрів;
- Chartreuse Yellow – 10 мілілітрів;
- Лимонний сік – 15 мілілітрів;
- Імбирне пиво або ель – 120 мілілітрів;
- Свіжий базилік – 5 листків.
Приготуй Nemiroff Mule з ожиною та базиліком / Фото Nemiroff
Спосіб приготування
- Охолодити кружку для мула, злегка розім'яти листя базиліку на дні;
- Вичавити сік із половинки лимона, додати лід та залити усі інгредієнти;
- Розмішати і прикрасити листям базиліку та ягодами, м'ятою на смак.
Jiu Jitsu
Це войовничий і незвичайний мікс з вишуканою вершковою текстурою у цікавому поєднанні з гірчинкою цитрусових і тропічною ноткою. Якнайкраще він підійде до смаку тим поціновувачам коктейлів, які ще не переключилися на весняні мотиви, але вже прагнуть до чогось нового.
Інгредієнти
- Nemiroff De Luxe – 60 мілілітрів;
- Бітер-лікер Campari – 15 мілілітрів;
- Кокосові вершки – 30 мілілітрів;
- Апельсиновий сік – 60 мілілітрів;
- Мелена кориця – дрібка.
Це войовничий і незвичайний мікс в одному бокалі / Фото Nemiroff
Спосіб приготування
- Залити усі інгредієнти до шейкера й інтенсивно потрусити до однорідного змішування;
- Перелити в охолоджений келих з льодом, уникаючи попадання льоду із шейкера за допомогою сита;
- Прикрасити кокосовою стружкою, чипсом з ананаса та тертим мускатним горіхом.
Pear Star Martini
Пропонуємо кисло-солодкий коктейль, який не залишає нікого байдужим. Це ідеальне поєднання соковитої груші, грайливої маракуї та лимону для балансу. Напій, підкріплений порцією вина.
Інгредієнти
- Nemiroff Burning Pear – 60 мілілітрів;
- Пюре маракуї – 10 мілілітрів;
- Лимонний сік – 20 мілілітрів;
- Ванільний сироп – 10 мілілітрів;
- Сухе ігристе вино – 50 мілілітрів окремо у шот.
Спосіб приготування
- Залити усі інгредієнти, окрім вина, до шейкера й інтенсивно потрусити до однорідного змішування;
- Перелити в охолоджений келих, уникаючи попадання льоду із шейкера за допомогою сита;
- Порада. Келих краще обирати більшого розміру, щоб можна було залити зверху вино за бажанням;
- Прикрасити чипсом апельсину, в окремий шот подати 50 мілілітрів холодного ігристого вина.
20 th Century
А ось це вже освіжаючий коктейль середньої міцності, який вирізняється цікавим поєднанням смаку білого шоколаду, винних і трав'яних мотивів. Приготовлений він на основі візитівки бренду – Nemiroff De Luxe Honey Pepper.
- Nemiroff De Luxe – 50 мілілітрів;
- Лимонний сік – 20 мілілітрів;
- Лікер білого какао – 20 мілілітрів;
- Аперитив Lillet Blanc – 20 мілілітрів.
Цей коктейль середньої міцності / Фото Nemiroff
Спосіб приготування
- Залити усі інгредієнти до шейкера й інтенсивно потрусити до однорідного змішування;
- Перелити в охолоджений келих з льодом, уникаючи попадання льоду із шейкера за допомогою сита;
- Прикрасити лимонною цедрою.
Wild Jasmine
До твоєї уваги кисло-солодкий міцний коктейль з гірчинкою та самобутнім характером на основі натуральної журавлинової горілки. У нього ягідний профіль з апельсиновими нотками та довгий післясмак.
Інгредієнти
- Nemiroff Wild Cranberry – 60 мілілітрів;
- Лимонний сік – 20 мілілітрів;
- Бітер-лікер Campari – 15 мілілітрів;
- Апельсиновий лікер – 15 мілілітрів;
- Апельсиновий бітер – 1 крапля.
Спосіб приготування
- Залити усі інгредієнти до шейкера й інтенсивно потрусити до однорідного змішування;
- Перелити в охолоджений келих, уникаючи попадання льоду із шейкера за допомогою сита;
- Прикрасити можна ягодами, а можна створити красту (цукровий обідок на бокалі) із тертої сублімованої малини та ванільного цукру, обмокнувши обідки келиха лимонним соком.
Варте уваги Чому і для чого ми використовуємо сіль під час приготування коктейлів
Гарантуємо, що серед цих коктейлів ти знайдеш улюблений. А поки рекомендуємо спробувати кожен. Приготуй їх на своїй кухні, щоб спробувати себе в ролі бартендера. Тобі сподобається!