Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих страв з меню, яке спеціально розробив шеф-кухар Аік Вейшторт. Їх ми рекомендуємо поєднувати з коктейльною картою на основі преміум-лінійки Nemiroff.

Це цікаво Бренд з України двічі потрапив у ТОП 100 найкращих алкогольних напоїв у світі

Цього разу ми розповімо, як приготувати в'ялену качину грудку з хурмою та трюфельним соусом, а також пропонуємо доповнити страву Аіка Вейшторта коктейлем Apple Honey від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької.

Шеф-кухар Аік Вейшторт зауважив, що мед ідеально поєднується з трюфелем, а трюфель – з качкою. Тож у цій страві підтримується ідеальний баланс, який поєднує усі смакові елементи. Хурма та качка – неокласичне поєднання серед нової хвилі шефів, котрі імпровізують та поєднують солодкі смаки та терпке важке м'ясо.

В'ялена качина грудка з хурмою та трюфельним соусом


В'ялена качина грудка – вишукана страва, яка сподобається кожному / Фото Nemiroff

Інгредієнти на 2 порції:

  • Страчателла – 125 грамів
  • Вершки 33% жирності – 40 грамів
  • Качка копчена (грудка) – 30 грамів
  • Оливкова олія – 20 грамів
  • Трюфельна олія – 10 грамів
  • Лимонний сік – 20 грамів
  • Квітковий мед – 20 грамів
  • Зелена олія – 5 грамів
  • Хурма – 30 грамів
  • Листки красолі – 2 – 3 штуки

Приготування в'яленої качиної грудки:

Соус: поєднуємо мед з соком лимона, додаємо оливкову та трюфельну олію, перебиваємо усе це за допомогою блендера.

Збираємо страву:

  1. Викладаємо страчателлу, перемішану з вершками;
  2. На неї викладаємо нарізану тонкими слайсами хурму та поверху неї – слайси в'яленої качиної грудки;
  3. Поливаємо усе соусом;
  4. Прикрашаємо страву листками красолі та збризкуємо зеленою олією.


Мед у горілці Nemiroff відмінно поєднується з качиною грудкою / Фото Nemiroff

Подавати в'ялену качину грудку ми рекомендуємо з алкогольним коктейлем Apple Honey. Бренд-амбасадорка Nemiroff Юлія Терлецька підкреслила, що горілка з медом, перцем чилі та 27 травами, на основі якої готується напій, ідеально підходить до качки. У коктейлі вона намагалася підкреслити медову горілку за допомогою яблучних нюансів, а також ноток амарето, гострого бітера з корицею. Вони чудово грають у тандемі з хурмою та трюфелем зі страви Аіка Вейшторта.

Приготування алкогольного коктейлю Apple Honey

Інгредієнти:

  • Nemiroff De Luxe Honey Pepper – 50 мілілітрів
  • Лікер Green Apple – 20 мілілітрів
  • Лікер Амарето – 15 мілілітрів
  • Мікс натуральних кислот – 25 мілілітрів
  • Цукровий сироп – 10 мілілітрів
  • Гострий бітер з корицею – 4 – 5 крапель

Приготування коктейлю Apple Honey:

  1. Додай Nemiroff De Luxe Honey Pepper та інші інгредієнти у склянку для змішування, наповнену льодом;
  2. Акуратно перемішай усе з допомогою барної ложки та перелий через стейнер у холодну склянку.


Насолоджуйся коктейлем Apple Honey у хорошій компанії / Фото Nemiroff

Спробуй також Смореброд з качкою та страчателлою й коктейль 20th Century: варіанти фудпейрингу

Насолоджуйся Apple Honey та в'яленою качиною грудкою з хурмою у хорошій компанії, щоб по-новому розкрити смаки звичних продуктів. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff.