Усі ми любимо не лише гарно відпочити, а й смачно попоїсти. Men 24 пропонує вивести свої кулінарні вподобання на абсолютно новий рівень. Долучися до культури фудпейрингу. До твоєї уваги рецепти крутих страв з меню, яке спеціально розробив шеф-кухар Аік Вейшторт. Їх ми рекомендуємо поєднувати з коктейльною картою на основі лінійки смакової горілки Nemiroff The Inked Collection.
Варте уваги Vodka Brand Champion 2021: Nemiroff став горілчаним брендом №1 у світі
Цього разу ми розповімо, як приготувати вершкову панакоту з сорбетом з горілки, а також пропонуємо доповнити страву Аіка Вейшторта коктейлем Bold and Bloody від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької.
Шеф-кухар Аік Вейшторт зауважив, що сорбет у десерті був створений на основі горілки Nemiroff Bold Orange. Випарувавши горілку, ми отримали лише смак, який і став основою для сорбету. Шоколадний бісквіт доповнює та пом'якшує солодкий смак горілки та надає пряності.
Вершкова панакота з сорбетом з горілки і цитрусів
Інгредієнти на 10 порцій:
- Молоко – 250 грамів
- Вершки – 250 грамів
- Ваніль стручкова – 2 грами
- Жовтки курячі – 5 штук (збиті з цукром)
- Цукор – 150 грамів
- Желатин – 10 грамів
- Nemiroff Bold Orange – 50 грамів
- Цукор тростинний – 150 грамів
- Фреш червоного сицилійського апельсина – 150 грамів
- Меренга
Вершкову панакоту готуємо на основі смакової горілки Nemiroff Bold Orange / Фото Nemiroff
Для бісквіту: молоко – 125 грамів, яблучний оцет – 3 грами, сода – 5 грамів, какао – 90 грамів, вода – 130 грамів + 20 грамів для бісквіта, яйця – 5 штук, цукор – 200 грамів, лимонна кислота – 1 грам, соняшникова олія – 100 грамів, борошно – 140 грамів, сіль – 2 грами.
Приготування вершкової панакоти з сорбетом з горілки:
Панакота. Молоко з вершками та ваніллю закип'ятити та збити до піни. Окремо збити жовтки з цукром. Охолоди молоко з вершками до 60°C, влий піну з жовтків. Усе поєднай. В отриману суміш додай желатин і стабілізуй 24 години (дай охолонути).
Сорбет. Nemiroff Bold Orange, тростинний цукор і фреш закип'яти та випаруй 2 рази, до появи густої консистенції. Заморозь.
Шоколадний бісквіт:
- Крок 1. Змішай молоко, оцет, залиш на 15 хвилин. Після цього додай соду.
- Крок 2. Додай какао і воду. Прогрій і охолоди до кімнатної температури.
- Яйця збий до пишної піни з цукром і додай води. Доведи до 85°C та додай лимонну кислоту, одне збите яйце, соняшникову олію, борошно, сіль. Перемішай. Додай молоко і какао (Крок 1 та Крок 2).
- Випікай при температурі 180°C протягом 15 хвилин у глибокій мисці (5 сантиметрів).
Збираємо страву: Виклади на дно тарілки панакоту, зверху поклади кульку сорбету. Збоку виклади шоколадний бісквіт. Нарий десерт тонкою меренгою.
Це цікаво Nemiroff та найбільша мережа барбершопів України Frisor оголосили про співпрацю
Подавати вершкову панакоту з сорбетом з горілки ми рекомендуємо з коктейлем Bold and Bloody від бренд-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецької. Цитрусовий десерт Аіка надихнув її на створення коктейлю з різними текстурами та цитрусовими моносмаками. У ньому ти зможеш відчути апельсин у різних формах, ароматах і консистенціях. Сам коктейль складається з двох частин. Перша алкогольна: Nemiroff Bold Orange – пряний, восковий і соковитий, бітер апельсина, лікер з червоного апельсина, сухий херес і американський аперитив з цитрусовими нотками. Друга частина коктейлю безалкогольна: це піна з османтуса.
Подавати десерт рекомендуємо з алкогольним коктейлем Bold and Bloody / Фото Nemiroff
Приготування алкогольного коктейлю Bold and Bloody
Інгредієнти:
- Nemiroff Bold Orange – 30 мілілітрів
- Херес Sandeman Fino – 10 мілілітрів
- Аперитив Cocchi Americano Aperetivo – 20 мілілітрів
- Лікер Solerno Blood Orange – 10 мілілітрів
- Бітер з апельсина – 10 крапель
- Для піни: бітер Amaro Montenegro, османтус, апельсинова вода, ванільне соєве молоко.
Приготування коктейлю Bold and Bloody:
- Налий у бокал смакову горілку Nemiroff Bold Orange, херес, аперитив, лікер, бітер з апельсина. Перемішай.
- Зверху прикрась коктейль піною з османтуса. Насолоджуйся!
Смакуй Bold and Bloody і вершковою панакотою з сорбетом з горілки у хорошій компанії, щоб по-новому розкрити смаки звичних продуктів. Не бійся експериментувати з інгредієнтами, долучившись до культури фудпейрингу разом з Nemiroff.
Долучайся до культури фудпейрингу разом з брендом Nemiroff / Фото Nemiroff
Спробуй також Качо е пепе з гливами та коктейль Burning Breakfast: варіанти фудпейрингу